Haksabanovic köps loss: "Det är här jag vill vara"
Sead Haksabanovic gjorde succé under hösten 2019 och nu laddar han för en fortsättning med den blå stjärnan på bröstet.

Haksabanovic köps loss: "Det är här jag vill vara"

Under fredagskvällen kom nyheten om att IFK Norrköping köper loss stjärnan Sead Haksabanovic från Premier League-klubben West Ham United. "Det är en stor dag för oss alla att vi har klarat av den här affären", säger manager Jens Gustafsson.

Det var sportexpressen.se som först rapporterade om IFK:s köp av Haksabanovic under fredagen. Kort senare kallade IFK Norrköping till en presskonferens och bekräftade uppgifterna. 
-Det är här jag trivs och det är här jag vill vara. Det är skönt att den här dagen äntligen har kommit, säger Sead Haksabanovic till IFK Norrköpings hemsida. 

21-åringen har skrivit på för fyra år med Peking. Detta efter att ha avslutat förra säsongen som en av lagets viktigaste spelare. Under året har det spekulerats fritt och varit mycket fram och tillbaka kring Seads vara eller icke vara i Peking. Men nu står det klart att IFK köper loss nyckelspelaren. 
-Det är en stor dag för oss alla att vi har klarat av den här affären, som säkerligen är den största IFK någonsin gjort. En sådan affär hade vi inte gjort om vi inte suttit med en så högkalibrig spelare, som alla såg under slutet av förra säsongen. Det är en spelare med otroliga egenskaper som kan förändra matchbilder och lösa upp knutar, och vi är inte ens nära att nå hans fulla potential än, säger manager Jens Gustafsson om Haksabanovic. 

Ordförande Peter Hunt: 
-På köpsidan är detta den största affären IFK Norrköping gjort, alla kategorier. De goda affärer vi gjort de senaste 4-5-åren har gett oss möjligheten att genomföra en sådan här affär. Det är svåra tider, men man kan inte välja vid vilket tillfälle man kan göra en sådan här typ av affär. Vi måste se det långsiktigt och vi tror att det här är en oerhört viktig värvning för våra supportrar, medlemmar, partners och staden Norrköping, säger Hunt till IFK:s hemsida. 

Sead Haksabanovic gjorde förra säsongen 6 mål och 8 assist för Peking i Allsvenskan. Fler lär det bli!

 

Jonatan Häggström Wedding jonatanhw@gmail.comjonatanhw2020-06-12 19:18:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås