Hallå där Stefan Lissol från Sommarens kallaste Quiz

Hallå där Stefan Lissol från Sommarens kallaste Quiz

I måndags hade turnén Sommarens kallaste Quiz premiär i Luleå. Vi ringde upp tävlingsledare Stefan Lissol som tidigare varit expert i Bandyhörnan på FanTV. Han berättade om Quizet, den härliga stämningen under tävlingarna och hans förhoppningar inför fortsättningen.

Vad är egentligen Sommarens kallaste Quiz?
– Det är ett fotbolls-quiz med tio frågor som till största delen handlar om VM. Varje fråga har tre svarsalternativ vilket gör att alla kan vara med. Vi turnerar runt med quizet på pubar över hela Sverige där vi började i Norrland och därefter tar vi oss till Malmö och reser sedan uppåt i landet. Om man vill kan man även delta i quizet från webben på svenskafans.com. 

Varför tycker du att man ska vara med och tävla?
– Dels är det härlig stämning på pubarna och frågorna är aktuella i och med VM. Dessutom är priserna riktigt bra! Vinnare av varje deltävling och slutsegraren av de två quizen på webben får en plats till finalen i Stockholm. Väl där har man chans att vinna VIP-biljetter, resa och boende för åtta personer till EM-kvalmatchen Sverige-Ryssland på Friends Arena. Jag har hört att VIP-läktaren på Friends ska vara något utöver det vanliga… 

Hur har det varit hittills på turnén?
– Det har varit riktigt bra här uppe i Norrland. Folk har varit på gott humör och stämningen har varit fantastisk. Det är roligt att träffa alla människor och många har visat sin uppskattning. Nu åker vi snart söderut och jag hoppas att många där ute tar med sina kompisgäng till pubarna och quizar med oss. 

Hade du själv haft alla rätt?
– Haha, jag testade faktiskt precis på några kompisar och de snittar väl sex rätt ungefär. Frågorna är en blandning mellan VM idag och tidigare år så man får hålla koll på en del årtal, men eftersom det finns svarsalternativ kan man ju alltid chansa sig fram. Det hittills bästa resultatet på quizet är nio av tio rätt, vilket är jättebra!

Läs mer om hur du kan delta i Sommarens kallaste Quiz här.

svenskafans.com/supporterbar2014-06-19 12:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans