Hallå där.... Viktor Sundström!
Viktor Sundström, fystränare Karlstad BK

Hallå där.... Viktor Sundström!

I denna intervju med spelare och ledare i Karlstad BK så träffar ni på killen som just nu jobbar för högtryck. Hans uppdrag är att snabbhet skall utvecklas och styrka byggas upp. Samtidigt är det viktigt med det skadeförebyggande arbetet. I Viktor Sundström har KBK en duktig fystränare som ger järnet för att killarna skall vara väl förberedda för spel i Div 1!

Det är nu den "tunga" säsongen inleds. En träningsstart som är oherhört viktig och lägger grunden för hur väl killarna i KBK kommer att orka med nästa säsong vad gäller fysik och helst också så skadefria som möjligt! Viktor är killen som skall hjälpa KBK killarna med detta!

Hej Viktor!
- Hejsan!
Hur länge har du jobbat med KBK som fystränare?
- Har varit i KBK cirka fyra år och har en utbildning som massageterapeut. Före jag kom till KBK så var jag med i Hammarby och hjälpte till under en period. En riktig bra praktik!

Hur tänker man som fystränare?
- Jag gör en planering där HELA kroppen skall jobba! Vi jobbar med styrka hela säsongen men det är tuffare nu under december och januari.

Har varje spelare en egen "fysplan" som de jobbar efter?
- Nej, alla har i princip samma träning där vi jobbar med explosiv styrka men sedan ser man till individen hur han inom området kan utvecklas mer. Samma mönster/upplägg gäller styrka och uthållighet.

Hur jobbar du och Per-Johan (tränare) ihop med fysträningen?
- P-J är mycket förstående kring fysträningen och vi diskuterar mycket. Han är enkel att jobba tillsammans med.

KBK skall spela i Div 1 nästa säsong. Har det förändrat upplägget?
- Inte så mycket men vi spetsar till det lite mer. Det skall kännas att vi skall spela i Div 1, ha ha.

När jag var yngre så höll vi till i grusgropen. Finns den med i din planering?
- Njaaa, KBK har en egen styrketräningshall och så är vi en del i idrottshallen också. Grusgropen kan komma in som ett överraskningsmoment!

Hur tränar man på att bli snabbare?
- Det skall vara explosiv styrka som t.ex kan tränas med knäböj och vikter på ryggen! Sedan jobbar vi med accelerationsövningar....att komma iväg snabbt! Här är det löpteknink och armar som spelar in. Ett bra sätt är också att jobba med riktningsförändringar, det måste man kunna som fotbollsspelare.

Några killar som du vill nämna angående fysen?
- Alla kan bli bättre så är det bara. Sedan måste de ha viljan att bli det också. Killarna är jätteduktiga med bra inställning. En spelare som Crippe är av det hårda virket medans Emil är lite mjukare...ha ha!

Det är snart jul och en massa mat skall ätas. Några förhållningsregler till killarna över helgerna?
- Klart de skall äta men det får vara måtta på intaget. Gärna grönt och proteiner. Nötter är kanon..
Men jag vill inte att de drar i sig en massa knäck och glögg!
Kommer du att väga dem före helgerna?
- Tanken har slagit mig...

Ok, Viktor lycka till med fysträningen av killarna!
-Tack själv!

Lite data om Viktor Sundström:
Ålder: 27 år
Familj: Sambo
Yrke: Konsum, Värmland
Favoritmat: Lasagne
Dryck: Vatten
Favoritspelare: John Terry, Chelsea
Favoritlag: Chelsea och Karlstad BK
Bästa fotbollsminne: När KBK kvalade sig upp till Div 2 och när Chelsea vann ligan 2010. Jag såg den sista matchen på plats.
Spelat själv i: IFK Skoghall sedan innebandy också!

Lite fakta om John Terry, född den 7 december 1980 i Barking, är engelsk landslagsspelare i fotboll. Han är mittback och lagkapten för Chelsea i Premier League.
Terry skrev under sitt första professionella kontrakt med Chelsea den 1 augusti 1997. År 2000 var han några månader på lån till Nottingham Forest.

Terry blev av övriga spelare utsedd till årets spelare i Premier League år 2004/05, samma säsong som han ledde Chelsea till det första ligaguldet på 50 år.
I 07/08 upplaga av Champions League missade Terry Chelseas femte straff i straffläggningsavgörandet i finalen som Manchester United vann.
John Terry blev den 28 februari 2009 den försvarare som gjort flest mål i Chelseas historia.

KBK12010-12-14 22:50:00
Author

Fler artiklar om Karlstad BK