Örjans Vall, 2021-08-07 17:30

Halmstads BK - Malmö FF
0 - 0

Halmstad BK - Malmö FF 0-0
Endast en poäng för JDT:s MFF i kväll.

Halmstad BK - Malmö FF 0-0

Malmö FF fick nöja sig med en poäng borta mot ett försvarsstarkt HBK.

Det finns alltid en risk att en match som ligger inklämd mellan två ruskigt viktiga Europamatcher kan bli just en "mellanmatch" och även om få av de inblandade MFF-spelarna på Örjans Vall skulle erkänna det tycker jag nog att det var just en sådan vi fick se i kväll.

MFF skapade inte en enda riktig målchans trots ett oerhört stort bollinnehav i första halvlek och det säger en del om att den hundraprocentiga skärpan inte fanns där idag. Trots bra rörelse på kanterna och bra uppbyggnadsspel var faktiskt slutleveransen i sista tredjedelen under all kritik.

Låt mig vara tydlig, Halmstads försvarsspel är väldigt bra. Den fysiske Baffo tillsammans med pudelkloke Andreas Johansson är ett mittlås av klass och tränare Magnus Haglund har fått hela HBK att arbeta oerhört fint i den kollektiva defensiven. Det är ingen slump att HBK har släppt in näst minst mål så här långt i årets allsvenska.

Men med det sagt tycker jag inte att MFF alls kom upp i kvalitet under de första sextio minuterna och väldigt många av de potentiella möjligheterna efter bra öppnande passningar ut på kanterna försvann efter misslyckade inlägg eller för långsamma beslut.

Faktum var att under första knappa timman var det HBK som skapade de få målchanserna i matchen varav Mikael Boman var närmast på ett fint inspel centralt i straffområdet, men avslutet blev för löst och Johan Dahlin kunde rädda enkelt.

Jon Dahl Tomasson fick lite liv i den trubbiga MFF-offensiven i början på andra halvlek då Veljko Birmancevic, Anders Christiansen och Antonio Colak kom in i stället för Sören Rieks, Sebastian Nanasi och Malik Abubakari vilka alla tre hade haft svårt att skapa något.

AC hade knappt kommit in på plan förrän han fick ett jätteläge framför mål efter lite flipperspel, men danskens avslut blockerades av en uppoffrande HBK-back och 0-0 stod sig så långt.

MFF trummade på i högre tempo och med större kvalitet, men egentligen utan att skapa några superchanser. Ett bra inpel från vänsterkanten snuddade först Bergets panna och därefter Colaks tåspets, men ingen av MFF:arna lyckades styra bollen mot mål och den sista riktiga chansen fick Jo Inge efter ett perfekt inlägg från Bonke Innocent men Bergets nick från nära håll reflexräddades av Malkolm Nilsson i HBK-målet.

HBK fortsatte att se halvgiftiga ut i sina omställningar och såg mycket taktiskt till att halvdö varenda gång de fick en tackling av en MFF-spelare. På det viset lyckades man se till att hålla MFF sysselsatta defensivt samtidigt som man hackade upp matchen och drog ner på tempot, vilket så klart gynnade det mörkblå hemmalaget.

Totalt sett var det en frustrerande tillställning där MFF:s ineffektivitet var slående samtidigt som HBK:s defensiv och kollektiva arbete var förtjänstfullt och sett till helheten kändes 0-0 kanske inte helt ologiskt.

Nu gäller det att MFF släpper dagens besvikelse och laddar om till Rangersmatchen. Jag tror nog nästan att den redan spökade lite idag som sagt. Vi hoppas på en helt annan effektivitet och skärpa på tisdag.

I allsvenskan riskerar MFF att tappa lite mark mot Djurgården, men vi har inte ens spelat halva säsongen så det är bara att ta oss samman och se framåt och hantera det dubbla spelschemat ännu bättre framöver. Vi vet vi kan!

Pontus Kroon2021-08-07 20:17:59
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?