Halmstad BK - Malmö FF 0-1 Åtta raka spettekaka

Halmstad BK - Malmö FF 0-1 Åtta raka spettekaka

Det var nästan nära att segersviten stannade vid sju för Malmö, men icke sa Nicke eller jag menar Patriot.

För första gången på länge var det ett skadefritt Malmö FF som fanns till förfogande. Det innebar alltså att spelare som Moisander och Siby numera officiellt inte tillhör skadelistan längre, men i gengäld visade det sig att Anton Tinnerholm istället återvänt dit - lite i smyg.
Hursomhelst var det ett starkt lag som tog E6:an norrut för att ta tredje segern längs rutten efter att Varberg och Blåvitt avhandlats tidigare. Några större förändringar i startelvan var det emellertid inte tal om för Rydström.

Dahlin
Ceesay, Lasse, DC, Busanello
Pena, Larsson
Nanasi, AC, Ali
IKT

Matchbilden blev inledningsvis precis den förväntade. Halmstad sjönk lågt och Malmö tog hand om bollinnehavet. HBK, som styrdes av eleganten Andreas Johansson, låg ständigt rätt och Malmö hade svårt att omvandla det stora bollinnehavet till några chanser värda namnet. Det långa och torra gräset skapade svårigheter för Malmö att driva upp tempot och när man väl gjorde det så hittade linjedomaren offsider som när Kiese Thelin stötte bollen i mål. Enligt rapporter efteråt var det kanske inte offside, men jag reflekterade inte speciellt mycket över det när det hände. Ibland blir det fel. Sånt händer.

Nåväl. 0-0 i paus efter en halvlek där Malmö dominerade bollinnehavet stort men chanserna var få. De skulle bli något fler i andra.

För Halmstad valde framförallt inledningsvis att flytta upp spelet något vilket gav ett mer böljande spel och Malmö kom till allt fler avslut. Avsluten höll dock sällan speciellt hög klass och oftast räckte det för målvakten att inte flytta sig för att han skulle rädda.

Malmö skapade några halvchanser men så med drygt 20 minuter kvar nickade Lasse Nielsen och Derek Cornelius ihop och tvingade båda till byte inom loppet av drygt fem minuter. Under dessa minuter var dessutom HBK riktigt nära ett ledningsmål när en långboll nådde Erik Ahlstrand som kom till skott men Johan Dahlin var iskall och stod bara kvar och räddade skottet från ganska nära håll.

Rydström justerade om till någon form av 3-4-3 först med DC som mittback och sedermera Martin Olsson. Sören Rieks, Stefano Vecchia och på slutet även Patriot Sejdiu kom in för att öka trycket och det gjorde det absolut.

Med de nya spelarna vaskade Malmö fram ännu fler chanser, men oftast var de inte superheta. Sören Rieks fick mycket boll och hade bland annat två riktigt fina lägen där han vid ena tillfällen försökte skjuta lite väl svårt på volley och vid nästa tillfälle kom evigt unge Andreas Johansson mellan och kunde täcka skottet från nära håll.

Tiden började rinna ut. Sju minuters tillägg och på planen blev det allt mer irriterat. Andreas Ekberg hade inte en av sina bästa matcher och hade en hel del märkliga beslut vilket också gjorde att han på någon lite imponerande vänster såg ut att tappa matchen i slutskedet när flera spelare rök ihop i olika situationer.

Men så... Stefano Vecchia dribblade sig fram på sin vänsterkant och spelade in bollen mot Sören Rieks som, likt den kloka gubbe han är, hoppade över bollen så den kom till en inspringande Sejdiu som hade sett lagkamrater försöka placera in bollen tidigare. Patriot tänkte inte ägna sig åt sådana finesser utan det blev istället ett stenhårt skott rakt upp i nättaket förbi en chanslös målvakt. 1-0 i 96:e minuten. Fina 96:e minuten.

Halmstad kunde såklart inte svara och så var åttonde raka segern ett faktum. En godkänd start på säsongen.

---------------
Ja, det satt långt inne men det går knappast att kalla segern orättvis eller turlig. Vi var överlägsna på alla sätt och vis.

---------------
Med det sagt tycker jag Halmstad gör en riktigt bra insats. Det kunde gått vägen men just nu har vi marginalerna med oss. Den breda truppen blir avgörande. Igen.

---------------
Det är svårt att få matchbilden dit man vill här mot Halmstad men jag tycker vi gör vad vi ska. Arbetar metodiskt och till slut får vi utdelning. Klart det finns situationer då vi borde agerat annorlunda, men totalt sett gör vi en bra match här i Halmstad.

---------------
Nu väntar Häcken och sen Elfsborg. Blir bra. Vore trevligt om vi får ihop en backlinje bara.

---------------
Hallå där nere!
Vi är Malmö FF.


 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-05-14 21:35:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?