Halstihörnan – Halsti klar för HJK
Nytt kontrakt klart för Halsti

Halstihörnan – Halsti klar för HJK

När danska superligan avslutades i juli gick Halstis kontrakt med Esbjerg ut och sedan dess har han tränat i sin andra hemstad Helsingfors i väntan på ett nytt kontrakt. Och han slipper alltså flytta igen, idag skrev Markus på för Helsingin Jalkapalloklubi, det vill säga HJK.

Redan när det stod klart att det inte skulle bli någon fortsättning i Esbjerg berättade han att det var bestämt att familjen, frun Taina och de två döttrarna, skulle flytta till Helsingfors och att han själv skulle satsa på att få ännu ett kontrakt – allra helst i Skandinavien.

Först hann man bli glad när ett rykte gjorde gällande att Markus var på väg hem till MFF, som en korttidslösning på den dåvarande mittbackskrisen. Det ryktet sköt Markus själv dock ner ganska snabbt i ett svar på ett Twitter-inlägg. Sen kom lite obehagskänslor när AFC gick ut med att de ville skriva kontrakt med Halsti. Även med full förståelse för att det är ett jobb och att det i Halstis läge inte direkt handlar om att välja och vraka kändes tanken på att börja följa AFC väldigt jobbig.

Men det blev alltså inte Sverige för Markus, istället sluts cirkeln och han är tillbaks i klubben där han började sin karriär. Han spelade för HJK 2003-2007 och står noterad för 78 matcher där. Just nu, efter 12 omgångar, toppar HJK finska Veikkausliiga. Himmelriket önskar Halsti allt gott och nya titlar.

Åsa Flykt2020-08-27 10:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?