Halstihörnan - Malmöpågen kommer him
På onsdag är det dags för Halsti att möte MFF med sitt HJK

Halstihörnan - Malmöpågen kommer him

På onsdag kommer han äntligen hem, vår finske malmöpåg. Visserligen som motståndare men ändå. Himmelriket tog kontakt med Markus för att höra lite om hans känslor kring att möta Malmö FF.

Haha, så kom den här dagen äntligen. Dock har vi Veikkausliiga-match på lördag så fokus ligger på den nu innan det skiftar till Malmö.

Hur har tankarna gått kring att möta MFF? Är det bara spännande och bra eller finns det nån del av dig som hoppats på annat motstånd? 

- Just nu känns det ärligt talat bara så jävla kul och fantastisk att komma tillbaka till Malmö, det är ju mitt andra hem och minnena som jag har från tiden i Malmö är fantastiska och kommer alltid vara en stor del av mitt liv som en fotbollspelare och som en människa. Sen tror jag att när vi närmar matchen så kommer spänningen och andra känslorna..

- OM jag kunde ha önskat så hade man såklart vilja ha mötet i CL gruppspelet, men lottningen var som den var och man kan inte göra nåt annat än njuta av det.

Du är ju, som du själv vet, fortfarande väldigt populär bland MFF-supportrar. Men nu kommer du tillbaka till Stadion som motståndare. Hur förväntar du dig att tas emot?
- Uh..Asså hur kommer jag att tas emot... Såklart hoppas man, att innan matchen man minns alla dom goda minnerna som vi tillsammans gjorde när jag spelade i MFF-tröjan. Men när domaren blåser så ska man bara tänka en sak och det är att hjälpa laget att vinna och då förväntar jag Malmö-publiken gör som vanligt ;)  Såklart ska jag också göra allt för att vi ska vinna och sen efter matchen ska vi se hur det gick :)

HJK leder för närvarande Veikkausliiga och ni tog er vidare betydligt mer betryggande till den väntande omgången än MFF. Hur ser du på mötet och hur ser man i Finland på det? Förväntar sig folk att ni ska ta er vidare?
- Ännu har vi inte hunnit att prata om MFF eftersom vi har match på lördag i ligan så nu fokuserar vi på den och sen på söndag skiftar vi fokus till MFF. Så man har inte ännu börjat ens att spekulera om matchen... Jag själv och troligen de flesta i Finland ser MFF som en stor favorit. Om man jämför klubbarna så är det MFF som troligtvis ligger l'ngst framme med alla möjliga mått och speciellt rutinen i Europamatcherna är nåt som vi verkligen saknar. Men vi har ett starkt lag som har just nu ett bra flow med många vinster och stabilt spel bakom oss så det är såklart otroligt viktigt för oss att vi fortsätter våra bra vanor som ett lag.

Hur mycket har du sett MFF senaste säsongerna, dvs hur mycket inside info kan vi räkna med att du tar vidare till HJK?
- Jag har följt MFF ganska intensivt dock har jag inte kunnat se matcherna. Haha, jag har såklart snackat lite med tränarna om Malmö, redan direkt när vi såg att det var möjligt att vi skulle mötas. Sen ska man säga att det finns så otroligt mycket data om alla klubbar och det använder vi såklart också här i HJK så skulle nog säga att våra tränare vet mycket om MFF, även utan mig och det är troligen bara en positiv sak för oss ;)

- Nåt som man inte kan se direkt i data är såklart stödet från hemmapubliken och det är nåt som vi är inte alls vana vid här i Finland. Jag har visat några klipp från Youtube så att vi har nån idé hur det kommer vara på onsdag, dock vet vi att man nu bara kan ta in cirka 25% av publiken på stadion.

-Vi ses på onsdag!

Åsa Flykt2021-07-18 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?