Hammarby åker till Örebro

Hammarby åker till Örebro

Denna lördag är det träningsmatch på bortaplan. Hammarby möter Örebro klockan 15.00 på Behrn Arena.

Idag spelar Hammarby borta mot Örebro. Om ett par timmar hoppar jag in i foto-Ögrens bil som styr kosan västerut. Enda bekymret denna dag är var månne mina öronproppar är. Den som är chaufför väljer nämligen musiken på våra bortaresor och låt oss säga det så här; jag och foto-Ögren delar inte samma musiksmak. Enligt honom har jag förövrigt ingen musiksmak alls. Vi får väl se om det går att lura honom att just denna dag ha på Radiosporten för lite intresserad av SkidVM är jag allt.

Själv ska jag under matchen agera bisittare åt Kent på BaraBajens radiosändning. Gustav, som är ordinarie på den positionen, har förhinder och frågan gick till mig. Det blir premiär för mig i A-lags sammanhang. Jag har bisuttit en cupmatch för HTFF tidigare och jag tycker personligen att idén med webbradio är förbaskat roligt.

Nu vet vi ju att ÖSK även livestreamar matchen via deras hemsida www.oskfotboll.se så står man inte ut med våra stämmor och hellre vill se matchen live så kan man kika där. Huruvida den tjänsten är gratis kan jag inte svara på. Det är i alla fall webbradion.

Hammarby inledde försäongen med en brakförlust mot Degerfors. I den matchen var försvarsspelet virrigt och anfallsspelet uddlöst. Matchen mot BP, som fick flyttas från utomhus till inne i hallen på Bosön, förlorades med 1-0. Även där var anfallsspelet blekt men försvarrspelet såg tydligen mer stabilt ut. Förra helgen var det hemmamatch i Norrtälje (?) mot Gefle och rapporterna från den segermatchen var betydligt mer positiva. Sebastian Castro Tello gjorde matchens enda mål och försvarsspelet var enligt rapporterna riktigt stabilt.

Nu åker vi alltså till Örebro för att möta laget som förra året kom på tredje plats i allsvenskan. Örebro spelar 4-3-3 och vill garanterat vara det lag med mest boll. Därför lär det förmodligen bli fokus på försvars- och kontringsspel för Hammarby. Det ska onekligen bli spännande att se vad vi kan sätta emot.

Tyvärr får Hammarby klara sig utan flera spelare. Maic Sema, Simon Helg och Petter Furuseth är alla småskadade och/eller förkylda och stannar därför hemma. Även Monday James och Rami Shabaan finns på skadelistan.

Jag har inte en aning om hur Roger och Roger avser att formera startelvan. Personligen hoppas jag att få se Dahl och Gaete på det centrala mittfältet. Jag hoppas Marcus Törnstrand och José Monteiro får bilda mittlås i försvaret. På topp ser jag gärna Paulinho och Castro Tello. Kanske att Christer Gustavsson får starta och Castro Tello spelar på högerkanten i Petter Furuseths frånvaro. Jag tippar att Fadi Malke spelar vänsterytter och Robin WIkman vänsterback. David Johansson lär starta på högerbacksplatsen. Det känns väldigt skönt att kunna åka till Örebro efter att ha missat både matchen mot BP och den mot Gefle. Inte likt mig att vara så slarvig med försäsongstittandet och därför känns det toppen att få se matchen på plats.

Mer info om BaraBajens radiosändning hittar du här.

Pernilla Olsson2011-02-26 08:30:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK