Tele2 Arena, 2021-05-16 17:30

Hammarby - Djurgården
2 - 2

Hammarby - Djurgården 2-2: SUPERLÄGEN OCH SELMANI NÄTAR

Ett derby som hade allt, allt utom ett segermål. 2-2 blev slutresultatet och Selmani gör sitt första seriemål.

Dif sparkade igång det andra derbyt för säsongen. Ett djurgården som imponerat med 15 inspelade poäng. Två anfallslag som spelar rolig fotboll, det kunde inte bli något annat än ett HÄNDELSERIKT derby! Trots omständigheterna så lät det som att det var tusentals supportrar på plats. (Iallafall till en början). Den 12:e spelaren har ännu en gång bevisat att 'Hammarby är dom bästa'

Inledningsvis är det Hammarby som är det bättre laget och skapar otroligt många chanser där Selmani, Ludwigsson och Amoo är inblanande. Hammarby gör det otroligt bra, men det resulterar inte i några mål. Den hetaste chansen kommer när Ludwigsson slår en perfekt passning till Selamni som gör allt rätt och hittar en yta som är på väg att bli ett friläge. Då blåser domaren OFFSIDE? Hur i helvete hittade du en offiside när Selmani är på egen planhalva? Jag brukar gnälla på domarna rätt ofta, ibland har jag fel ibland har jag rätt. Efter att kollat reprisbilderna om och om igen blir det bara tydligare och tydligare vilket BEDRÖVLIGT domarbeslut. Ett friläge, en hungrig Selami, det hade kanske resulterat till 1-0 Bajen?

Hammarby fortsätter att pressa och skapa lägen, vinner många viktiga dueller på mittplan. Ludwigsson missar efter en drömpassning från Amoo, Selmani missar, Amoo missar, VAD FAN ÄR DET SOM HÄNDER? Bollen ska bara in i mål! Dock är Hammarby det bättre laget på planen. Det kan vi vara överrens om.

I mitten på första halvvek är det heta chanser en efter en för båda lagen. Det känns som ett flipperspel, fram och tillbaka hela tiden. Jag hinner inte ens andas ut innan nästa målchans kommer och det är precis så här ett derby ska vara. En otrolig nagelbitare! Precis innan pausvilan är det Dif som gör 1-0. Slut på första halvvek och bortaledning.

Det hinner inte ens gå 5 minuter in i andra halvlek innan Selmani slår en UNDERBAR passning till Ludwigsson som sätter den i mål. Vilken rivstart på den andra halvleken.

Vi fortsätter att pressa och jag känner hur 2-1 ligger i luften. Men precis då när man äntligen känner att nu jävlar tar vi hem det här gör Dif 2-1. Luften gick ur mig och jag kände hur hela jag blev tom. Återigen i underläge.

Hela matchbilden förändrades när Dif tog ledningen. Från en matchbild med högt tempo, målchanser hit och målchanser dit till ett lugnare tempo med allt för många inviduella misstag. I de här lägena känner jag att det enda taktiska beslutet som ska göras är: BYTEN. In med ny energi, för nu spelar vi mot klockan. Vinn tillbaka matchen för fan!
I den 73' matchminuten kommer David Accam in och ut går Jeppe, som skulle förändra hela matchbilden. Bara några minuter senare vinner Amoo en nickduell (Bästa Amoo som är kortast på plan) vinner en nickdudell i Difs straffområde och bollen hamnar hos Selmani som bara dundrar upp den i nättaket. SELMANI, SELMANI, SELMANI! Klart som fan att du gör ditt första seriemål i ett 08-derby!

Det är så mycket känslor på en och samma gång. 2-2 och vi fortsätter att kriga vidare efter ett ledningsmål men det räcker inte den här gången. Det känns för jävligt, för många målchanser och för några mål blir mina sista ord för ikväll.