Tele2 Arena, 2017-08-13 15:00

Hammarby - Östersund
2 - 2

Hammarby - ÖFK 2-2 (1-1)
ÖFK och Hammarby fick dela på poängen.

Hammarby - ÖFK 2-2 (1-1)

En väldigt jämn och svängig tillställning som tillslut fick avgöras på straffar.

Ett ÖFK som fortsatt är mitt uppe i EL-kvalet skulle mellanlanda på Tele2 Arena för att bortamöta Hammarby. Ett Hammarby som gjort stora förändringar under sommaren då man bland annat tagit in Maumer Tankovic och Johan Wiland, för att nämna några.
ÖFK spelar redan på torsdag bortamatch i Grekland mot PAOK i Europa Leagues sista playoff-match, den absolut viktigaste matchen i klubbens historia, so far. Med detta i åtanke var siandet om startelvan svårt, men Potter skickar ut ett överaskande starkt lag på banan, där det egentligen bara är Nouri och Sema som vilas av de ordinarie spelarna.

Första halvlek:
Matchen börjar i ett ganska beskedligt tempo, där båda lagen visar vilja att gå framåt, men de vassa målchanserna uteblir. Istället är det mycket kamp på mittfältet om vem som ska hålla i taktpinnen. ÖFK försöker hitta Gero med de långa bollarna, och Ghoddos i djupled.
Efter knappa halvtimmen är det dock Hammarby som tar ledningen, detta genom Romelu som med en märklig halvliggande volley får in bollen bakom Keita i ÖFK-målet.
Bara ett par minuter senare tystar dock Saman Ghoddos hemmasupportrarna med ett sanslöst mål. Från 40 (?) meter drar han iväg en halvvolley som borrar sig in bakom en chanslös Wiland. Årets mål, möjligen?

Andra halvlek:
Vi får se en livligare start av andra halvlek, där Hammarby inleder bäst och får på så sätt med sig publiken som skapar en grym ljudkuliss. Båda lagen skapar vassare målchanser och lagdelarna dras isär och skapar ytor.
Tiden börjar rinna ut och lagen ser ut att få dela på poängen, när plötsligt Hammarby får straff ur en märklig situation - ett skott tar på Tom Pettersson, som i sin tur styr upp bollen på handen på Sotte - straff för Hammarby.
Kapten Hamad förvaltar straffen på bästa sätt och ger Hammarby ledningen med 2-1.
En liknande situation uppstår sen på övertid, fast i motsatt straffområde - straff för ÖFK. Denna gång är det Östersunds kapten som kliver fram och sätter 2-2 som sen blir slutresultat.

Nu är det bara att ladda om inför första playoff-matchen på torsdag, där hela Sverige håller tummarna!

FORZA ÖFK!

REDAKTIONEN 2017-08-15 09:13:53
Author

Fler artiklar om Östersund