Tele2 Arena, 2021-10-24 15:00

Hammarby - Östersund
4 - 3

Hammarby-Östersund 4-3: Fem punkter efter matchen
Ett mästerligt organiserat tifo

Hammarby-Östersund 4-3: Fem punkter efter matchen

Bajen tog tre poäng efter ett sent avgörande i en match som hade det mesta.

Inledningen
Förhoppningen inför matchen var i alla fall hos mig att Bajen skulle göra sitt för att bidra att sparka Östersund ner i avgrunden. Bajens spelare var inte lika taggade och orsakade ett galet tvåmålsunderläge efter fjorton minuter(!). Aziz, Paulsen, Williot och övriga gav bort bollen vid första bästa tillfälle och David Ousted, som varit säkerheten själv sedan Helsingborg borta 2020, gav även han bort ett mål när han släppte in Blair Turgotts skott.


Ungdomarna
Bajens framtid och framgång vilar i att ge Amoo och Williot bollen så ofta som det går. Det händer alltid någonting framåt när dessa otroliga talanger får bollen och vi får skatta oss lyckliga att vi får uppleva dem tillsammans. Dessutom kom Mayckel Lahdo in när Astrit Selamani utgick och Lahdo hann med både assist och fixa en straff inan han byttes ut. Det känns som Lahdo blir näste yngling att spela till sig en startplats och då lär Accam, Matko och Paulinho får se sig ifrånsprungna.


Vår nigerianske prins bär Hammarbys anfall just nu tillsammans med Williot Swedberg

Milos frysbox
Jeppe Andersen ligger djupt ner i Milos Milojevics frysbox. Idag fick han inte ens komma in trots att det centrala mittfältet såg tröttkört ut och när Williot Swedberg byttes ut valde Milos David Accam före den forne kaptenen. Noterbart är att Accam inte hade spelat allsvensk fotboll sedan den åttonde augusti då han fick åtta minuter borta mot Blåvitt. 


Accam kapades tufft av Sam Mensiro som även visades ut för tacklingen. 

Dålig dag på jobbet för Discovery+
Av jobbrelaterade skäl missade jag matchen på plats idag. Istället fick jag se det mest surrealistiska ögonblicket sedan TV uppfanns när Simon Bank stod i studion och gav det mest oklara resonemanget någonsin när han hyllade Östersunds dömda klubbdirektör Daniel Kindberg som den ”bästa i modern tid”. Enligt Bank kunde man lägga domen åt sidan och se på framgången ändå. Bank menade att vilken kommun som helst i Sverige hade med glädje haft den framgången och hade gladeligen lagt ett tiotal miljoner för samma framgång som det kostat Östersund att ta sig från division 2 till att vinna mot Arsenal på Emirates. Nu var det ju så att hela framgången var ett luftslott som Daniel Kindberg fuskat sig till och byggt upp och Bank blev heller inte emotsagd då programledaren Tommy Åström verkade mest chockad och Irma Helin Zibanejad stod tyst när Bank raljerade på som en galning. Ett otroligt svagt och förvirrande ögonblick för svensk sportjournalistik.

Tifogruppen
Herregud vilka genier som regisserade Bajen tifo och tydliga markering mot polisen och villkorstrappan. Först en fullsatt halva med flaggor, sång och glädje och sedan en tom del som polisens önskade vision. En stor eloge till tifogruppen för otroligt utförande!



 

Robert Bäckström2021-10-24 19:51:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!