Hammarbys redaktion tippar tabellen

Hammarbys redaktion tippar tabellen

Nu närmar sig Allsvenskan med stormsteg. Mindre än en vecka återstår innan premiären på lördag. Som en uppladdning inför premiären har vi bett de Svenska redaktionerna tippa utfallet av den Allsvenska tabellen. Näst på tur är Hammarby IFs redaktion här på SvenskaFans.

Göran Öberg – Hammarby

Tippa Tabellen

1. Häcken
2. Djurgården
3. Malmö
4. Hammarby
5. AIK
6. Elfsborg
7. Norrköping
8. Kalmar
9. Mjällby
10. Göteborg
11. Degerfors
12. Värnamo
13. Halmstad
14. Sirius
15. Varberg
16. BP

Motivera topp 3:
Just nu så känns topp-tre rätt så självklar. Häcken och Djurgården har behållit stora delar av sina lag och kommer knappast att bli så mycket sämre denna säsong. Malmö kan knappast göra en lika dålig säsong som 2022 och med Rydström som tränare så kommer höjderna att bli högre och dalarna att bli lägre. Det räcker dock endast till en tredjeplats.

Motivera botten 3:
Sirius känns svagare än 2022 och har verkligen inte imponerat under försäsongen. Hamnar på kvalplats 2023. Varberg har flera år, under Jocke Pehrsson, klarat sig kvar men denna säsongen tror jag, tyvärr att det inte räcker till riktigt. Slutligen då BP som jag anser vara det sämsta laget i serien och att de inte har något i Allsvenskan att göra.

Motivera Hammarbys tabellplacering:
Våra huvudkonkurrenter Häcken, Djurgården, Malmö och AIK ser alla minst lika starka ut som 2022. Det kan man, hittills, inte säga om Hammarby.
Jag gillar Hammarbys nya linje, med mer fokus på yngre spelare med potential, men det saknas en forward som står för 10-15 mål per säsong om vi skall vara med i den absoluta toppen. Dock är inte fönstet stängt än så något kan fortfarande dyka upp. Om inte så lär det göra det i sommar. Då blir vi att räkna med då övriga lagdelar ser tillräckligt bra ut.

SVENSKAFANS.COM2023-03-31 13:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans