Studenternas, 2023-07-09 15:00

Sirius - Hammarby
1 - 2

Hammarbys spelare betygsätts efter vinsten mot Sirius
Erabi och Hammar stod för varsitt mål när Hammarby vann mot Sirius.

Hammarbys spelare betygsätts efter vinsten mot Sirius

Hammarby tog en viktig seger när man besegrade Sirius på bortaplan. Efter att ha tagit ledningen genom Erabi kvitterade hemmalaget strax därefter. Hammars första allsvenska mål i andra halvlek blev sedan tungan på vågen. Viktig vinst för Bajen som ser bättre ut i spelet. Flera spelare med fina insatser viskar om ett lag som börjar hitta tillbaka till en fin form.

Oliver Dovin - 3,5 
Står för en mycket fin insats. Släpper förvisso in en kvittering i känsligt läge men kan inte lastas för mycket för den. Gör i övrigt flera fina parader när Sirius kom på bred front mot Hammarbys mål. Ser till så att Hammarby lämnar med vinst.

Markus Karlsson - 3 
Har haft det tufft senaste tiden efter en lovande debut. Idag visar Markus dock på nytt att han har det som krväs för att bli en bra Allsvensk ytterback. Följsam i deffensiven och står för flera bra passningar i offensiv väg. Löper klokt och värderar smart.

Edvin Kurtulus - 3 
Bara 23 år men en av de klokaste i laget. Bidrar som vanligt med lugn till laget idag och gör det bra i deffensiven. Väldigt nära på att bli målskytt men saknade skärpan i avslutsläget. 

Shaquille Pinas - 2 
Hamnar efter när Alsanati löper sig fri i djupet, vilket innebär att han inte kan komma nära och täcka inspelet som leder till Sirius kvittering. I övrigt bra och visar stundvis upp sin fina vänsterfot i passningsspelet. Lugn i deffensiven och jobbar sig tillbaka från sitt 'misstag'.

Anton Kralj -  2
Varken eller för Kralj på vänsterbacksplatsen idag. Sticker inte ut varken positivt eller negativt idag men får godkänt.

Fredrik Hammar - 3,5
Börjar hitta sin plats på mittfältet den gode Hammar. Löper mycket i båda riktningar och är följsam i offensiven. Måste vässa passningsfoten lite till men så länge han fortsätter visa jävlaanamma och göra mål så ska han starta. Grattis till första Allsvenska målet idag Fredrik!

Nahir Besara - 4
Börjar Nahir hitta formen, äntligen? I varje fall ett stort steg i rätt riktning idag när han ligger bakom båda mållen med två målgivande passningar. Börjar hitta lite kombinationer med medspelarna och får bollen i hotande lägen. Klart godkänt och kanske en början på en fin andra halva av säsongen.

Loret Sadiku - 2
Bra fram tills skadan. Brytningssäker och alltid tillgänglig mottagare av bollen.

Viktor Djukanovic - 3,5
Hammarbys bästa spelare i första halvlek. Utmanar sin försvarer gång på gång och tar sig till lägen med hjälp av en fin teknik och en del finess. Har ett skott i stolpen och är ett ständigt hot. Ebbar ut lite i andra halvlek innan han byts ut.

Jusef Erabi - 3,5
Kraftpaketet Erabi löper, och löper, och löper. Viktig för Hammarbys spel och är en riktig jobbig anfallare att möta med sin styrka och löpvillighet. Idag får Erabi dessutom utdelning när han tar emot och trycker dit ledningsmålet sent i första halvlek. Fortsatt Hammarbys bästa anfallare i år tillsammans med 'Dunken'. Viktigt med utdelningen i form av mål som bygger på självförtroendet.

Montader Madjed - 1,5 
Direkt svag match av Madjed. Kommer inte alls loss på högerkanten. Försöker lite för mycket vad det ser ut som och trasslar därför till det. Saknas självförtroende just nu.


Avbytare:

Alper Demirol (33) - 3
Kommer in och gör en briljant insats på Sadikus position. Brytningssäker och vågar hålla i bollen. Letar ständigt efter bästa alternativet och väger besluten bra idag. Alper stärkte verkligen sina insatser med dagens inhopp och ska nog kunna utmana Sadiku om det fortsätter på den banan.

Joel Nilsson (46) - 3
Kommer in för Madjed till andra halvlek och ser spelsugen ut. Löper som vanligt mycket och är den som sätter upp Besara som i sin tur hittar Hammar till det som blev segermålet. Rivig på ett sätt som Hammarby saknar när Nilsson inte är på banan. Lovande inhopp och är en av många som har börjat nosa på en formtopp.

Marcus Rafferty (69) - 2,5
Detta kommer bli något i hästväg. Är respektlös när han snurrar upp Sirius försvarare och skapar oreda i motståndarlaget flera gånger. Marcus går en ljus framtid till mötes och det är inte konstigt att jämförelsen med Williot Swedberg bollas upp. Jag säger såhär; Marcus kommer bli bättre än Williot. Ser han ut såhär i ett annars mediokert Hammarby, vänta då hur det kommer se ut när laget hittat formen igen. 

Spelade för kort för att betygsättas:

Mads Fenger (88) -
VIKTIGT att Mads är tillbaka från skada.

Tesfaldet Tekie (88) - 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-07-09 18:11:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!