Hammarby - IFK Värnamo
0 - 2

Hammarbyspelarna betygsätts efter förlusten mot Värnamo
Hammarbys Lagkapten Nahir Besara.

Hammarby tog emot Värnamo i omgång 11 av Allsvenskan. Det var en dyster tillställning för hemmalaget som ytterligare en gång såg feltajmade ut i det mesta man gjorde på planen. 0-2 till gästerna innebär en hel del underkända betyg bland de grönvita spelarna. Framförallt på de mer rutinerade.

Dovin - 1
Inte så mycket att göra under första halvlek även om Värnamo kommer och hotar i Hammarbys straffområde titt som tätt. Gör fin räddning på Zeljkovic pressade skott längst marken. Hinner inte komma ut och göra sig stor på Engvalls mål. Ska även även kunna göra det bättre på 2-0 där han verkar har såpa på handskarna.

Karlsson - 2
Gör det bra offensivt och har en riktigt fin passning när han hittar Mikkelsens panna i första halvlek. Förlorar sin duell vid 2-0 målet där han ska kunna störa anfallaren bättre.

Kurtulus - 1
Bör fånga upp en smygande Engvall bättre vid 1-0 målet men står och sover. Med och hotar på fasta situationer när Bajen ligger på för kvittering i andra utan att egentligen lyckas. Borde gå upp tydligare o pressa bollhållaren vid 2-0. Inte Kurts bästa match idag.

Pinas - 2
Blir ordentligt lurad vid Värnamos 1-0. Samtidigt försöker han täcka där han tror att Engvall springer men lyckas inte läsa Johanssons fina pass. Bättre i andra när han får vara med offensivt mer.

Strand - 2
Frejdig och stark i duellspelet även om han hamnar efter lite för ofta. Har ett fint avslut på halvvolley som smiter utanför. Hade kunnat ändra matchbilden helt om den satt. Utbytt halvvägs in i andra.

Demirol - 2
Gör ingen dålig första halvlek men bidrar heller inte så mycket varken bakåt eller framåt. Demirol stärkte inte sina aktier idag men får förhoppningsvis fler chanser snart. utbytt tidigt i andra.

Besara - 1
Sliter i båda riktningarna utan att få ut tillräckligt mycket. Tar sig sällan till de lägen på plan där han är som farligast. Lyckas inte alls med det han tar sig an offensivt idag. Hela offensiven känns idefattig och då ska Besara vara den första som kapten att åtminstonde visa hjärta. Visar en del, men måste göra mer.

Tekie - 1
Direkt svag i många skeden. Har ett fint skott i första halvlek men förutom det är han för lätt i närkamperna. Passningarna sitter inte där de borde och försvarsspelet är icke existerande. Vill mycket men kommer inte rätt idag. Hela mittfältet känns felkomponerat så ska inte klandra honom för mycket men – Kanske dags att bänka Tess?

Mahjed - 2
Värderar klokt och tar löpningar i djupet för att trycka ned försvaret. Lite för osjälvisk med boll. Försvinner ju längre matchen går.

Nalic - 1
Bra i det felvända kombinationsspelet med mittfältet och yttrarna. Men hur många anfallare har man inte sagt det om i Hammarby senaste åren? Kommer inte till sin rätt som spjutspets under första halvlek även om han tas väldigt hårt av försvaret.

Mikkelsen - 2
Nickar bollen utanför på Karlssons fina inlägg i första halvlek. Borde gjort något bättre av den situationen. Hotar inte tillräckligt mycket när han utgår från en kant, även om han vill mycket.

Byten

Erabi - 56
Kommer in för Mikkelsen och krigar på. Pressar Värnamos backlinje ständigt. Svag i beslutsfattningen med boll i vissa lägen.

Sadiku - 56
Kommer in istället för Demirol tidigt i andra och bidrar med bra beslutsfattning på mitten. Inte mycket mer och definitivt inte tillräckligt för Hammarby som det ser ut just nu.

Nilsson - 67
Kommer in istället för strand och bidrar med ytterligare fart i anfallet. Hamnar i två bra lägen omgående utan att det resulterar i mål. Sätter inga störra avtryck.