Haraldsängen nästa….det är utsålt!

Nu bär det av norrut ca 54 mil till Haraldsängen i Gottne och match mot Gottne IF i Svenska Cupen.

Det är dags för omgång 2 i Svenska Cupen 2020/21, IFK blev lottade mot Gottne IF en klubb som till vardags spelar i division 2 Norrland. Gottne är en småort med ca 200 invånare ca 2-3 mil väster centralorten Örnsköldsvik. Den ligger vid Moån och en liten bit från Moliden, som kan vara intressant för IFKare då det var där som Mo och Domsjö grundades. Holmen förvärvade företaget 1988 och det betyder att båda lagen har Holmen som sponsor.

Gottne IF ligger för tillfället på 8:e plats i division 2 Norrland. Senaste matchen spelade de mot Friska Viljor på bortaplan och de vann med 3-2. I cupen vann de i omgång 1 mot Stöde IF med 5-0.

I senaste matchen ställde de upp med följande lag (med reservation för exakta positioner, * = Matchens stjärna flest gånger):
27. Anthony Ferrara*
3. Axel Karlstedt (3 mål)*   6. Nathan Mills  (2 mål) 18. Hafiz Abdulai  26. Johannes Thelin (K) (2 mål)*  
8. Fredric Åhström 10. Danny Harmon (9 mål) 24 Emir Ragipovic  (3 mål)* 8. Yusuf Chawila
 7. Rasmus Bergström (5 mål)*  21. Marko Radosavljevic 

Vad förväntar jag mig av IFK?
1. Vinst
2. En match där det är möjligt för dem som inte fått så mycket speltid att få möjligheten att visa upp sig under skarpt läge. 
3. Trots bortaplan, förväntar jag att vi kan åter få se vårt spel från i början av säsongen med hög press, viljan att ha bollen och att ta tillbaka bollen snabbt när vi förlorat denna. Alltså spela som Sirius gjorde i söndags och som de "snott" från oss och gjorde så mycket bättre! "Sno" tillbaka! Vi ska inte behöva förlora varken hörnor, motlägg eller matchen, vi bör kunna prestera snabba raka passningar och stor rörelse, hålla oss borta från spel i eget straffområde.

Med tanke på tidigare skador, landslagsuppdrag och att det inte publicerats någon trupp och att IFK tänker låta alla som åker med spela skulle jag kunna tänka mig denna lite framåttänkande  startelva:

Julle
Wahkqvist Dagerstål Castegren Binaku
Sema, Thern, Kusu, Ishaq
Levi Totte
Bänken: Isak, Alle, Dino, Rask, Álvarez            
Ej uttagbara: Gerson, Haksa, Isisak, Pontus, Telo, Blomqvist, Smith, Hallenius
  
När: Torsdag 8 oktober 15.00
Var: Haraldsängen i Gottne
Hur: Givetvis vinst och att många får speltid.

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2020-10-07 12:33:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås