Haris Radetinac: en riktig järnkamin

Haris Radetinac: en riktig järnkamin

Haris Radetinac stod för två mål i den senaste matchen mot Örebro SK. Trots alla nyförvärv denna säsong blir Haris svår att flytta på.

Förra säsongen var Haris en av dom bärande spelarna och gjorde ett fantastiskt år. Denna säsong har han fått ytterligare konkurrens i form av Ademi. Trots detta så är Radetinac en av dom viktigaste spelarna inför säsongen. 

Våren 2015 skadade Haris Radetinac korsbandet för första gången. Under denna period var han i sitt livs form och ledde assistligan. Sedan nästan ett år senare - i en match mot Helsingborg - var olyckan framme igen. Detta är något som hade knäckt dom flesta fotbollsspelare. Men inte Haris han krigade på. Den 3:e Juli 2017 var han tillbaka på planen. Det är en karaktär som alla vill ha i sin klubb. Han är viktig på flera olika plan. Han är en trotjänare som visar hur man ska vara när man spelar i Djurgårdens IF.

Den här säsongen har Albion Ademi anslutit till laget. Sedan tidigare finns redan Bärkroth och Chilufya där men även Mattias Mitku som fått sitt första A-lagskontrakt. Detta gör att konkurrensen om platserna är stor. Efter matchen senast så skulle det dock vara tjänstefel att inte starta Haris när cupen drar igång på söndag. 

Resan som Haris gjort med dubbla knäskador och tagit sig tillbaka på det sättet han gjort. Det är inget annat än imponerande. Han är perfekt förebild för dom yngre spelarna i Djurgården. Han har inte gjort mest poäng dom senaste säsongerna men är otroligt viktig för spelet och gör väldigt sällan en dålig insats. Han kan även spela på flera olika positioner som han fått göra dom senaste åren vilket gör honom nyttig. 

Denna säsong får vi hoppas att Haris får mycket speltid och även att poäng produktionen kan öka. Haris Radetinac är en spelare som varit i klubben i flera år och visar hur man är en riktig järnkamin som flera yngre spelare kan se upp till. 

Victor Ohly@victorohly2021-02-17 20:12:00
Author

Fler artiklar om Djurgården