Härlig dubbelseger igår och ”In Janne we trust”

Härlig dubbelseger igår och ”In Janne we trust”

Igår tog IFK Norrköpings damlag en historisk seger mot Växjö med 2-1. Första matchen i allsvenskan blev en triumf. En triumf blev det även för landslaget då man vann med 5-0 mot Azerbadjan. En triumf efter matchen blev det också för allas vår Guld-Janne, när han knäppte Ranko Djordics son på näsan. Även förbundskaptener är människor!  

Vi tar det i tur och ordning. Damernas match började kl 19 och publiksiffran var drygt 1700 i det miserabla vintervädret. Premiärvinst som sagt var och vem vet hur det här ska sluta. Om man får drömma lite så väntar närmast IFK Kalmar och Uppsala. Tänk om man bärgar 4 poäng där eller varför inte full pott. Efter det väntar Djurgården hemma och då blir inte jag förvånad om det blir ca 3000 i publik! I TV sändningen fick inte bara laget beröm för sin orädda attityd i den första allsvenska matchen för väldigt många av våra spelare. Nej även Curva Nordahl fick beröm för sin attityd under matchen. I det första derbyt på mannaminne hemma i Norrköping tror och hoppas jag, att publikrekordet för damfotboll i Östergötland ryker all världens väg med drygt 10000 på läktarna.

Strax efter damernas match var det dags för Jannes grabbar. Det var en skön attityd även här. Men den enligt mitt tycke som hade skönast attityd var Janne Andersson efter matchen i sin ”dialog” med Bojan Djordic. Att de flesta journalister med eller utan utbildning i yrket, håller varandra bakom ryggen är väl ingen större nyhet. Men eftersom jag bara är en simpel ”amatörjournalist” kan jag anlägga en annan vinkel på det numer rikskända käbblet efter matchen. Bakgrunden som jag ser det är att Janne Andersson har fått utstå mycket kritik väldigt länge. Många gånger oförtjänt enligt mitt tycke. Han kan ju knappast rå för att i princip hälften av alla tilltänkta startspelare varit skadade, sjuka eller inte fått speltid i sina respektive klubblag. Kritiken tystnade knappast efter förlusten mot Belgien med 3-0 i fredags. Sen då igår tar laget en oerhört viktig och tydlig seger med 5-0. När han då kommer till ”panelen” efteråt bestående av bland annat en före detta innebandyspelare, och en spelare som inte platsade riktigt i Manchester United, så är bland det första han får höra varför inte Jesper Karlsson fått mer speltid i landslaget. Det hade kanske varit på sin plats om man hade visat Janne lite mer respekt och medmänsklighet i början. Till exempel gratulera lite mer till en välbehövlig och imponerande storseger. Det har för övrigt varit ganska många segrar under Jannes tid. Hur många förluster har han haft på Friends? Det är nog bara på ena handens fingrar man får räkna då…

Janne har vid en mängd tillfällen sagt att fotbollsspelare också är människor och ska behandlas därefter. Janne är en stor humanist som vill att människor ska behandlas likvärdigt och att man ska respektera människovärdet. Ordkriget började med att Janne bröt mot något som kan vara en gyllene regel då man blir intervjuad. Han ställde en motfråga till Bojan vilken spelare som skulle bli bänkad om Jesper Karlsson haft mer speltid. En motfråga som Bojan givetvis inte kunde svara på. Sen inledde Bojan också ”debatten” med Janne med ett sakfel, när han sa att vår förbundskapten representerar 10 miljoner människor. Långt ifrån 100 procent i det här landet är intresserade av fotboll även om Bojan tycks tro det. Min sambo till exempel och hon är långt ifrån ensam. Vi har även alla småbarn som inte ens vet vad fotboll är. Men dem kanske inte räknas till befolkningen i det här landet? Nej jag tycker inte Janne ska be Bojan om ursäkt, det ska i sådana fall gå åt andra hållet också!

Vi kan väl avsluta det här med att jag tycker det var en väldigt trevlig dubbelmatch igår. En annan dubbelmatch som kan bli trevlig är på söndag. För alla som inte är på plats i Norrköping ser vi alla Exilsnokar damernas match kl 13 mot IFK Kalmar borta och sedan Sirius hemma kl 15 på Pitchers Regeringsgatan 113. Om du läser det här Janne ska du veta att du alltid är välkommen dit om du vill vara bland vänner, och som respekterar dig som människa samt för allt du gjort inom fotbollen!

DU ÄR GULD!!!            
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2023-03-28 15:55:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås