Härlig lagmoral gav tre poäng
Filip Rogic, matchvinnare för AFC

Onsdagskvällens match hemma på Skytteholms IP blev en nervdallrande historia för hemmapubliken. En till synes säker 2-0 ledning blev 2-2 i början på andra halvlek. Resultat: AFC United – Varbergs BoIS 3 – 2 (2-1)

Matchen började försiktigt, inga avslut att prata om förrän i 16:e min då BoIS fick iväg ett avslut mot Josh Wicks i målet.
Det dröjde till 24:e min innan AFC fick till något som kan kallas avslut på mål. Linus Smedjegården hittade Chidi Omeje i boxen och han rullade elegant in 1-0.
Inga riktiga AFC avslut förrän i 40:e min då stormade Robert Massi fram på högerkanten och tryckte distinkt in 2-0 i målvaktens långa hörn.
Med minuten kvar slarvade vi i försvarsspelet och Varbergs skyttekung Mats André Kaland kunde reducera till 2-1. Målet kändes direkt onödigt.

Öppningen i andra halvlek kunde ha börjat bättre, Rabi Elia tvingas kapa en BoIS:are, gult kort och frispark 3-4 met utanför straffområdet. BoIS Elias Andersson satte bollen i nättaket bakom Wicks som var chanslös på avslutet. 2-2 och riktigt ovisst om vart matchen var på väg. AFC kom dock igen och skapade möjligheter.
Ena linjedomaren bjöd på säsongens offside på 2 meter där BoIS:aren dock slarvade bort möjligheten, störd som han var av Omar Jawo och Josh Wicks, närmare ett baklängesmål kan man inte komma.

Lika nära mål var AFC i 59:e min då Othman El Kabir dundrade ett avslut klockrent i stolproten.
Två min senare kom Yussuf Saleh fram på vänsterkanten och lyfte in en boll mot boxen, den nickades rakt ut och där fanns Filip Rogic någon meter utanför straffområdet. Filip klippte till så mycket han kunde och fick till sin stora glädje se bollen smita in vid ena stolproten. Ny ledning med 3-2 och en halvtimme kvar.

Bägge lagen kunde endast åstadkomma varsitt avslut på mål under resten an tiden. Özcan utnyttjade alla tre byten och någon större fara för kvittering var det inte.
För första gången i år upplevde man att försvaret inte var lika fullkomliga som vanligt. Mittfält och forwards var helt okay, bäst bland många bra i hemmalaget var nog Chidi Omeje som med sin fina teknik och speluppfattning förvirrar motståndarna.
Att komma igen efter en tappad 2-0 ledning och vinna visar på mycket god moral, bara att lyfta på kepan inför hela truppen.
Nästa hemmamatch är måndagen den 15:e juni kl .19.00 mot Ljungskile SK