Hemvändaren: "Jättekul att få spela på Tunavallen igen"
AFC Eskilstunas mittfältare Haris Cirak.

Hemvändaren: "Jättekul att få spela på Tunavallen igen"

Då var den första träningsveckan avklarad för AFC Eskilstuna. En träningsvecka som bestod av sex pass. "Kul att äntligen få dra igång igen", säger Haris Cirak

Totalt blev det fyra fotbollspass och två gympass innan den första träningsveckan lades åt handlingarna.
– Kul att äntligen få dra igång igen. Det har varit bra fart under veckan med lite nytt folk. Varit tvåmålsspel för det mesta och lite taktiskt om hur vi vill anfalla under matcherna, säger Haris Cirak.

Hur kändes formen för egen del?
– För egen del har det känts bra och jag är riktigt motiverad för vad som komma skall.

Visserligen har det som sagt bara gått en vecka, men berätta lite hur du tycker att de nya tränarna verkar.
– Trots att det bara gått en vecka ser man att både Pelle och Anders (Johansson, ny assisterande tränare) är väldigt kunniga. Man kan direkt se varför dom varit på en sån hög nivå under en så lång tid.
– Nu gäller det för oss spelare att ta in informationen om hur dom vill att vi ska spela. När vi väl lärt oss det är jag övertygad om att vi kommer att ha ett bra 2017 för oss i Eskilstuna.

Haris Cirak, ja, han återvänder i och med flytten till Eskilstuna till sin gamla hemmaarena efter två säsonger. Under ett par säsonger tillhörde mittfältaren som bekant Eskilstuna City innan han inför säsongen 2015 lämnade division 2-klubben för spel i Superettan med Solnaklubben AFC.
– Det känns jättekul att vara tillbaka och få spela på Tunavallen igen, där jag tillbringade tre år i Eskilstuna City-tröjan. Jag tycker om Eskilstuna som stad och trivs bra här. Verkar också som dom andra grabbarna i laget ser ut att trivas, så det känns bra, säger Strängnässonen.

Den sista januari möter AFC Eskilstuna Elfsborg på träningslägret i Spanien. Den första matchen på hemmaplan spelas inte förrän den 11 februari, mot Gif Sundsvall.
– Klart man ser fram emot den, match är ju det roligaste med fotboll. Men nu har vi några veckor kvar tills den matchen, så fokus ligger nu på att träna på bra, både här i Eskilstuna och sen i Spanien för att senare vara redo för kommande uppgifter, säger Haris Cirak.

Mikael Einarsson

Roy RosenbackRoy Rosenback2017-01-15 15:44:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna