HIF-MFF: En riktigt skön derbyseger
Ovan men lycklig målgörare: Dennis avgjorde i derbyt mot HIF

HIF-MFF: En riktigt skön derbyseger

Och det blev inte bara seger - målen gjordes av två unga skånepågar och det värmer allt lite extra gott i hjärtat.

Visst, det bildades en liten oroklump i magen när HIF kvitterade strax innan paus. Men, vilken skillnad i känsla det ändå är mot tidigare, under tiden i.Å. (innan Åge). Då var det som att blytunga vikter la sig på spelarnas axlar vid ett baklängesmål, som att hopp och vilja försvann i ett nafs och ersattes av press och panik. Nu knyter man näven i fickan och ger sig f-n på att ge svar på tal. 

Matchen var ganska intensiv med chanser åt båda håll. MFF kändes starka och tryckte på, men HIF var tighta bakåt och farliga i sina omställningar och såg inte ut att vara ett lag som just nu slåss för sin överlevnad i Allsvenskan.

Båda lagen skapade chanser redan under matchens första kvart. Efter tolv minuter fick vi se ett riktigt snyggt MFF-anfall med fint samspel av Ceesay och Sejdiu och så avslutning av Zeidan som dock sköt strax utanför. Bara några minuter senare var det hans tur att vara framspelare till Patriot Sejdiu, som säkert placerade in bollen och alltså blev målgörare även i detta derby. Åge har pratat om att Patriot visar framfötterna på träning, Patriot i sin tur ser verkligen ut att vilja tacka och visa Åge att han gör rätt val. Jag tycker att han gör ännu en fin match. Nyttig både som bollvinnare och i med sin teknik i anfallsspelet. 

HIF var som sagt allt annat än ofarliga och strax innan halvtid kom kvitteringen. Surt, tungt, men inget som fick MFF spelarna att se loppeet som kört. 

I andra halvlek fortsatte MFF att trycka på. Sören Rieks, som var ganska osynlig i första halvek började hitta mer och mer rätt i spelet och låg bakom en del chanser för di blåe. I mitten av andra halvlek fick så MFF en hörna som slogs av Zeidan. Lasse Nielsen nådde högst och nickade bollen mot mål där mittbackskollegan Hadzikadunic fanns redo med ett synnerligen långt ben och petade in det som skulle visa sig vara segermålet. Inte det vackraste man sett men, som han själv konstaterade i intervju efter matchen: 
- Dom räknas dom också. 

En annan vi bör tacka för dagens seger är en som jag inte riktigt väntat mig att se i startelvan, trots att att han spelat bra när han fått chansen: Diawara. Han stod idag för flera riktigt bra räddningar och det känns otroligt fint att ha två så starka målvakter att välja mellan. Enligt Åge handlade hans startplats om en kombination av att man vill vara försiktig med Johan när han nu kommer tillbaks efter hjärnskakningen men också att Diawara gjorde en riktigt fin träning dagen innan match, samt att man får ut lite olika saker i spelet beroende på vem av de båda man väljer. 

En inte alltför djärv gissning är att det stundande uppehållet kommer att kännas riktigt skönt för spelarna, och säkert också för Åge som ju kastades in i tätt matchande efter bara en träning med laget. Att dels få någon extra dag ledigt med familjernamen sen också faktiskt få några träningar ihop lär säkert göra laget gott. Detta medan man själv bara längtar till nästa hemmamatch. 

Åsa Flykt2022-09-18 20:10:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?