Spelarbetyg Örebro hemma

4-1 hemma mot Örebro efter en tveksam första halvlek och en stabilare andra trekvart.

Daniel Andersson 2
Andersson har egentligen inte så mycket att göra och är tämligen chanslös vid målet. Är i övrigt stabil men han behöver inte svettas allt för mycket för att göra de få räddningar han måste göra. Hade dessutom ett par miserabla utsparkar.

Erik Wahlstedt 2
Är inte alls att känna igen. Allsvenskans tidigare kanske jämnaste spelare gör inte mer än godkända insatser numera. Behöver höja sitt spel ett rejält snäpp.

Fredrik Björck 2
Slog bort många bollar idag och hade domaren på sin sida vid straffsituationen. Var helt enkelt inte på hugget idag. Det antecknades även ett par försvarsmissar på honom.

Samir Beloufa 3
Är hyfsat jämn överlag i sina insatser i HIF-dressen. Kan bli en fullvärdig ersättare till Andreas Granqvist om han bara blir snäppet säkrare i sitt eget spel. Var förste HIF:are att avsluta mot Örebromålet idag med ett bra skott.

Franco Miranda 2
Det är uppenbart att Adama Tamboura är en bättre vänsterback än Miranda vars kontrakt ännu inte förlängts. En godkänd insats av argentinaren, men ofta känns han för trög och det var från hans kant som Örebros mål skapades.

Babis Stefanidis 4
Var delaktig i det mesta som skapades offensivt i HIF. Kryddade sin insats med en läcker avslutning på en snabbt slagen frispark av Henrik Larsson. Är i god form just nu.

Andreas Jakobsson 2
April månads lirare här på HIF E-zine har tappat rejält i formen. Otaliga felpassningar och felbeslut ger en väldigt svag tvåa.

McDonald Mariga 4
Gör nog sin bästa insats hittills i år. Låg bakom HIF:s två första mål. Vid det första snygga dribblingar till höger om straffområdet och fin passning till Karekezi. Vid det andra målet snor han till sig bollen och hittar fram till Henrik Larsson.

Fredrik Svanbäck 2 (ut 77)
En svag tvåa. Kändes vid ett par gånger för sen in i avsluten, speciellt när Henrik Larsson vackert lurade hela försvaret och sökte honom. Kämpar i vanlig ordning men har han ännu en bra bit kvar till höstformen.

Henrik Larsson 4
Är många gånger alldeles för ensam, men klurar ändå ständigt ut nya alternativ. Bra spelsinne och flera gånger bjöd han på delikatesser som förtjänade mer. Det märks när han är på planen. Som oftast ännu en gång snyggt när han väl hittar målet, även om han också brände ett par chanser i den första halvleken.

Oliver Karakezi 3 (ut 74)
Olivier Karekezi gick äntligen att känna igen. Visade kyla och att målsinnet finns kvar vid det viktiga 1-1 målet i slutet av den första halvleken. Verkar komplettera Henrik Larsson bättre än sin anfallskollega Omotoyossi.

Razak Omotoyossi 2 (in 74)
Var på övertid inblandad i två högkvalitativa anfall vilket ger betyget 2. I det första anfallet serverar Andreas Dahl honom bollen men Omotoyossi avslutar rätt i famnen på Richard Richardsson i Örebromålet. Den andra gången däremot rundar han stiligt målvakten efter att ensam ha roffat åt sig bollen från ett slarvigt ÖSK-försvar.

Andreas Dahl 1 (in 77)
Spelade kanske egentligen för kort tid för att komma in i matchen på allvar. Men det är ändå bara att konstatera att Dahl inte ska spela på kanten, allra minst på vänsterkanten. Dahls tidgare varumärken, de fasta situationerna fungerar inte heller de längre.