Lagbanner
Oktobernotiser: Skadeläget ljusnar inför Galatasaray borta

Oktobernotiser: Skadeläget ljusnar inför Galatasaray borta

Här samlas alla små notiser som rör HIF på ett eller annat sätt. Sidan uppdateras så fort det händer något.

071031 - Skadeläget ljusnar inför Galatasaray borta

Om en dryg vecka traskar HIF in på Ali Sami Yen Stadium i Istanbul och mycket tyder på att Baxter kommer att ha en stor trupp att välja på till årets tuffaste bortamatch. En sammanfattning av skadeläget:

Andreas Dahl (knä) - spelklar
Marcus Lantz (lårkaka) - spelklar
Olafur Skulason (hjärnskakning) - spelklar
Oskar Rönningberg (lår) - spelklar
Martin Kolar (muskelbristning) - missar Galatasaray borta.

* * * * *

071023 - Extra årsmöte i HIF avhålls den 10 december

Helsingborgs IF extra årsmöte kommer att avhållas på Konserthuset i Helsingborg måndagen den 10 december kl 1900.
- Valberedningen behöver tiden fram till mitten av november för att avsluta sitt arbete, säger valberedningens ordförande Lars Johansson i ett pressmeddelande från HIF.

Valberedningen skall enligt stadgarna meddela sitt förslag till röstberättigade medlemmar senast 14 dagar före det extra årsmötet.
Det var den 28 september som den nuvarande styrelsen beslutade att ett extra årsmöte skulle avhållas. Om det hade varit medlemmarna som begärt ett extra årsmöte skulle det ha avhållits inom två månader, så är emellertid inte fallet nu.
- Det är viktigt att valberedningen får tillräckligt med tid för att göra ett bra arbete, säger styrelsen sekreterare Krister Azelius, därför har vi bestämt datumet till den 10 december. Då är också konserthuset ledigt, vi behöver nämligen en stor lokal.

* * * * *

071020 - Eurosport sänder HIF:s europaäventyr
Eurosport har köpt rättigheterna till HIF:s och Elfsborgs matcher i UEFA-cupens gruppspel och kommer att direktsända HIF:s samtliga matcher. Första matchen spelas på torsdag klockan 18.00 (Panionios hemma).
- Det känns bra att presentera ett exklusivt paket av Uefacup-matcher på Eurosport. Det är goda nyheter för tittarna i Norden och särskilt då för Helsingborgs och Elfsborgs fans, säger Eurosport Nordens VD Amanda Evans på eurosport.se. 

* * * * *

071016 - Unkuri från start!
Ikväll träningsspelar U21-landslaget borta mot Belgien och HIF:s Mathias Unkuri får för första gången chansen från start. Unkuri kommer att husera till höger på mittfältet. Pär Hansson sitter på bänken.

Sveriges startelva: 1 Johan Dahlin - 2 Jesper Westerberg, 3 Mattias Bjärsmyr [K], 5 Andreas Wihlborg - 6 Gustav Svensson - 7 Mathias Unkuri, 8 Denni Avdic, 9 Emir Bajrami - 10 Ola Toivonen, 11 Pontus Wernbloom.

* * * * *

071003 - HIF sänds i Viasat Sport 1
I eftermiddag lade Viasatsport upp på sin hemsida att det är klart med TV-sändning från Olympia när laget möter Hereenveen i UEFA-cupen. Viasat sport 1 kommer att sända matchen i sin helhet imorgon med start klockan 17.55.

* * * * *

071003 - HIF-Heerenveen klockan 18.00
Som bekant börjar årets viktigaste match redan 18.00 imorgon och det enda sättet att se matchen är att närvara på Olympia. Inga svenska tv-kanaler kommer att sända returmötet så se till att skaffa biljetter till det som kan vara den näst sista hemmamatchen under jubileumsåret. En seger med två måls marginal mot Heerenveen skulle dock innebära gruppspel i UEFA-cupen och många sköna miljoner i kassan. Matchen döms av ett österrikiskt domarteam med Gerhard Lehner som huvuddomare. 

* * * * *

071002 - Unkuri och Hansson i U21-landslaget
Förbundskaptenerna för U21-landslaget, Söderberg och Lennartsson, tog idag ut truppen till träningslandskamperna mot Irland och Belgien. Matcherna spelas 12 och 16 oktober och HIF fick med två spelare i truppen. Pär Hansson är en av två uttagna målvakter och dessutom får yttermittfältaren Mathias Unkuri chansen för första gången.
- Unkuri har gjort bra inhopp både i Allsvenskan och UEFA-cupen och har den rätta internationella snabbheten, berättar Lennartsson för svenskfotboll.se.


Redaktionen2007-10-31 10:28:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"