Himmelriket fotbollsgala 2021: Årets mål

Vem gjorde egentligen årets mål?

De nominerade till Årets mål är....
Veljko Birmancevic 1-1 mot Ludogorets
Efter det bortdömda målet kändes det som att det inte skulle vara vår kväll i Bulgarien. Då steg Veljko fram strax före paus och drog till en magisk frispark som gick rakt in i MFF-historien.

Jo Inge Berget 1-0 mot Kalmar borta
Malmö såg ut att få med sig en poäng från Kalmar. Då satte JDT in Abubakari och Berget. Och så - på Markus Rosenbergs 4-3-mot-Kiev-årsdag - fick vi se en i princip identisk situation med omvänt. Berget i mitten - Anfallare (Abubakari ) på kanten. En milimeterpassning senare var Berget fri och kunde stöta in segermålet.

Antonio Colak 1-1 mot Rangers borta
Underläge såväl resultatmässigt som numerärt efter Bonkes utvisning. Då visade Veljko och Antonio sin kvalitet. Minut 53. Skottfint av Birmancevic och istället en passning till Colak som hamnade långt ut - men det var inget problem. Ett stenhårt och lågt avslut senare och så var 1-1 ett faktum. Och kvällen hade bara börjat.

Och vinnaren är....
Efter det sena målet i Malmö var det positiva vibbar från Glasgow Rangers när Malmö kom på besök - trots di blåes track record i Skottland.
Och det var ett Rangers som ivrigt påhejade av hemmapubliken tog kommandot och helt rättvist satte 1-0 genom Alfredo Morelo efter en dryg kvart. Målet fick Malmö att reagera och man ryckte upp spelet omgående. Efter en dryg halvtimme lyckades Rangers undvika ett rött kort när målvakten tog bollen med händerna utanför straffområdet, men istället för rött kort för Rangers fick Bonke Innocent ett strax före paus när han drog på sig sitt andra gula kort efter att Rangers fått domaren att göra precis som de vill.

1-0 till Rangers i paus. 2-2 totalt. Malmö i brygga med en man mindre.

Så. Minut 53. Malmö med inkast på Rangers planhalva. Efter ett samspel mellan Berget och AC hamnade bollen hos Colak som stötte bollen tillbaka mot Veljko Birmancevic. Serben tog emot, löpte inåtplan och skottfintade fram en magisk passning till Colak som fick lite yta i straffområdet. Men nog var vinkeln för dålig. Eller? Colak tvekade inte. Pang. Lågt. Borte stolpen. 1-1. Ren och skär kvalitet.

I matchmint 57 var det dags igen. Inkast till vänster den här gången. Nu tog Colak bort mellanhänderna. Moisanders inkast till Colak i straffområdet. Kroaten vände runt och pang - Vid samma stolpe som 1-1. 2-1 och så hade vi ännu en gång skickat ut Rangers ur Champions League. Trevlig tradition.