Himmelrikets favorit i april: Glädjen är återfunnen

Himmelrikets favorit i april: Glädjen är återfunnen

Himmelrikets redaktion hade inga större problem att enas om vem som var bäst i april. Vi fick ett kort snack med Isaac Kiese-Thelin, på väg upp längs västkusten med spelarbussen.

När jag hörde av mig till MFF om en intervju fick jag en tydlig bild av att jag knappast är den ende som vill prata med dig. Det går bra nu?
Ja, det får man väl säga. Det har blivit en del media senaste tiden. Men det är kul, så länge det är för att man gjort något positivt.

Målkung, skytteligaledare, poängmaskin… Det är nästan bara sådana ord som skrivs om dig just nu. Hur känns det?
Det är roligt såklart. Att det går bra för mig beror ju också på att det går bra för laget. Samtidigt är det inte heller något som jag svävar iväg över. Det är fokus på nästa match hela tiden.

Anledningen till att jag ringer är att du röstats fram till Himmelrikets favorit i april. Stort grattis!
Tack så jättemycket, roligt att höra!

Är du i ditt livs form?
Ja, jag vet att det slank ur mig i en annan intervju. Men så kan det nog vara. Jag hade en period i Belgien där det också blev mycket mål, men jag känner mig som en bättre fotbollsspelare idag.

Åtta mål på fem matcher blev det i april, vilket är du mest nöjd med?
Hmm… Jag måste nog säga 2-1 mot BP. Det kändes viktigt, att vi kunde vända och vinna trots att vi inte presterat på topp.

Inte bara du, utan hela laget uppträder på ett helt annat sätt jämfört med förra säsongen. Hänger det tunga fjolåret kvar i huvudet och att det är en lättnad som märks när spelet nu lossnar? Eller är det på grund av de nya personer som kommit in i och kring truppen att stämningen är bättre?
Lättnad vill jag inte kalla det, men det är en återfunnen glädje att kunna vinna matcher igen. Jag tror att alla som var med förra året har burit på en revanschlusta. Därför var det extra tungt när vi åkte ur cupen, men sen har vi lyft oss.

Finns det någon särskild tidpunkt, match eller händelse där det lossnade?
Igen, jag tror att vinsten mot BP var viktig. En förlust där hade kanske bromsat oss. Men känslan är att vi gradvis hela tiden blivit bättre under våren. Och jag tror att det genomsyrar hela Malmö FF, även supportrarna. Trycket på Stadion har ökat och blivit bättre, match för match. Och när vi firar efteråt… Det är otroligt mycket glädje.

Du sitter på bussen på väg upp till Varberg just nu. Om inte chefen sitter på sätet intill, kan du berätta om vad Henrik Rydström betytt?
Haha, det är lugnt. För egen del har han gett mig ett stort förtroende som gjort att jag känt mig trygg och kunnat prestera. Det är det viktigaste för mig att få från en tränare.

En annan nykomling i tränarstaben är Ola Toivonen. Hur funkar det egentligen, ni var ju lagkamrater för mindre än ett halvår sedan?
 I början var det skumt att se honom vandra runt i ledardressen, det ska jag erkänna. Men, det är kul. Han har kanske inte varit delaktig och drivande i varje pass utan observerat från sidan och kommit med feedback. Men han har introducerat en del övningar som han plockat med sig från sin långa karriär och vi har haft en del diskussioner om hur man bättre rör sig i boxen. Han har mycket att bidra med.

När man har gjort ett hattrick mot Hammarby, hur avslutar man kvällen då?
Normalt åker jag hem och bara umgås med familjen efter match. Den här gången var de faktiskt bortresta och jag hade tre kompisar på besök. Vi köpte hem sushi och kollade på basket. Det var inte vildare än så.

Då hoppas vi på något liknande efter Varberg på torsdag kväll?
Yes, det får bli sushi på bussen då.

Igen, stort grattis till Himmelrikets favorit i april och lycka till på Påskbergsvallen!
Stort tack!

***
Framröstade spelare (och antal poäng) 

1. Isaac Kiese-Thelin (24)
2. Gabriel Busanello (13)
3. Hugo Larsson (10)
4. Derek Cornelius (8)

Varje redaktionsmedlem röstar på tre spelare, där ettan får 4 poäng, tvåan får 2 och trean 1.

 

John Börén2023-05-04 11:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?