Himmelrikets favorit i augusti: Jag ska fortsätta dansa!

Himmelrikets favorit i augusti: Jag ska fortsätta dansa!

På grund av ett tätt spelschema och ett landslagsuppehåll har intervjun med förra månadens bäste spelare låtit vänta på sig. Men, till slut fick vi till en tolkad pratstund med Veljko Birmancevic!

Vi börjar med ett sent men välförtjänt grattis till att ha blivit framröstad till Himmelrikets favorit i augusti!

Tack så jättemycket! Kul! Det kommer att förstärka motivationen att fortsätta på samma spår och fortsätta jobba hårt.

Det har varit svårt att få till en intervju, många matcher och ett landslagsuppehåll har kommit ivägen. Hur mår du idag (fredag, reds anm.), dagarna efter Juventus och dagen innan Djurgården?

Jag mår bra! Det har varit en bra period för mig och det har hänt mycket med både avancemang till Champions League och debut i landslaget. Jag är jätteglad över den bekräftelse jag fått men lika taggad på köra vidare och bli ännu bättre. Jag vill vara på topp varje dag. Men just nu ligger allt fokus på matchen mot Djurgården.
     
Jag har själv svårt att minna alla matcher i augusti… Men fyra mål från dig blev det och tre av dem kom i matcherna mot Ludogorets och Rangers och som ledde till Champions League. Kan du beskriva känslan kring att göra så betydelsefulla mål?

Det var väldigt stort att vinna de matcherna, för mig och alla andra i laget. Målen är viktiga, absolut, men de är en produkt av arbetet varenda spelare lagt ner. Det är laget som vinner och jag är mycket glad över att kunna bidra med mitt spel till att vi nått Champions League. Det känns fantastiskt!
Jag vill också passa på och säga att vi har fantastiskt stöd från våra supportrar. De är en stor del i våra resultat.

Du vann omröstningen klart och var med i toppen även månaden innan. Om jag säger att det lossnade för dig under sommaren… Vad beror det på?

Alla prestationer är resultat av ett bra lagarbete, även mina framsteg under juli och augusti beror på att vi som lag tagit steg framåt. Alla spelare har varit fantastiska mot mig sedan jag kom. Jag tror att alla spelare behöver lite tid för att anpassa sig i en ny miljö, även jag, men jag tycker att det gått bra, mycket tack vare mina kollegor i laget.

Under uppehållet var du uttagen i Serbiens VM-kvaltrupp. Du spelade inte i kvalmatcherna mot Irland eller Luxemburg, men väl en dryg halvlek i vänskapsmatchen mot Qatar. Vad betyder landslaget för dig?

Alla fotbollsspelare har en dröm om att en dag få representera sitt land. Det finns inget större och jag är väldigt stolt. Det är en stor motivation för mig och ytterligare ett bevis på att jag är inne på en bra väg.

När dina serbiska kollegor frågar om hur du har det i Sverige och i Malmö… Vad berättar du då? 

Jag fick en del frågor faktiskt, men framför allt gratulationer till att Malmö FF gått till Champions League. Många var nyfikna på hur jag trivdes i staden och i Allsvenskan och jag kunde bekräfta att jag trivs fantastiskt bra. Det var roligt och lite skönt att märka att många hade koll på mig och att de hade följt mitt lag i europaspelet. Jag kände mig genast bekräftad och välkommen i landslaget.

Viktig match mot Djurgården härnäst… Hur är stämningen i laget?

Det är en stor match i morgon, alla vet vad den betyder för oss. Det enda som gäller är vinst och tre poäng. Vi kommer att ha stor hjälp från supportrarna och vi ska göra allt för att vinna. Det står en förstaplats på spel och alla i laget vill åt den. Det är det enda vi tänker på.

Såg precis att Antonio Colak fyller 28 år idag (igår, reds anm.)… Har ni firat honom?

Absolut, han hade själv med sig tårta till omklädningsrummet. Vi gratulerade honom och det var en trevlig stund för alla!

Sista frågan Veljko… Om ni vinner mot Djurgården, lovar du att det blir dans i omklädningsrummet?

Hahaha… Jag ska fortsätta dansa. Jag dansar när jag är glad, och jag är glad när vi vinner fotbollsmatcher.  I MFF ska vi alltid vinna, alltid vara glada och alltid dansa. Det gäller på lördag också!

***

Spelare och antal poäng
1. Veljko Birmancevic: 34
2. Anders Christiansen: 21
3. Lasse Nielsen: 10
4. Oscar Lewicki: 8
5. Antonio Colak: 4
6. Johan Dahlin: 3
6. Bonke Innocent: 3
8. Sören Rieks: 1

Varje redaktionsmedlem röstar på tre spelare, där ettan får 4 poäng, tvåan får 2 och trean 1.


  
 

John Börén2021-09-18 07:50:28
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?