Himmelrikets favorit i juli: "För mig är alla mål speciella"

Himmelrikets favorit i juli: "För mig är alla mål speciella"

Efter sju fullträffar var det kanske ingen jätteskräll... Månadens spelare heter Antonio Colak.

Antonio Colak, du är framröstad till Himmelrikets favorit i juli… Stort grattis!

Tack så mycket, det uppskattar jag verkligen!

Det har varit många matcher senaste månaden. Om jag räknat rätt spelade du sju och gjorde lika många mål… Är det någon match du är särskilt nöjd med?

Nej, inte direkt. Jag är alltid glad över att göra mål och ännu gladare när vi vinner matcherna. För mig är alla mål speciella, jag firar vartenda ett som om det vore mitt första. Jag är väldigt glad över att ha kunnat göra många mål och hjälpa laget i flera matcher. De mot Riga och Helsingfors hjälpte oss att gå vidare i Champions League-kvalet, de kanske var lite viktigare, men nä, jag måste säga att målen och vinsterna i Allsvenskan betyder lika mycket.

Det känns som ett klassiskt fotbollsfenomen, att när en fotbollsspelare med imponerande meriter från ett annat land och liga ansluter till ett nytt lag så tar det några matcher eller veckor innan spelaren börjar leverera på sin högsta nivå. Nu är ju du uppenbart acklimatiserad i Malmö FF, men kan du beskriva processen i att komma till en ny klubb? Vilka är svårigheterna?

Huvudsakligen gäller det att hitta sin plats, både på och utanför planen. Det är viktigt att komma in i gruppen, att inte hamna utanför utan att genast få en bra relation med både medspelare och tränare. Den tryggheten är avgörande för dina prestationer.

På planen ska man lära känna nya spelare med sina egenskaper och rörelsemönster. Normalt kan det ta lång tid innan man kommer i ett samarbete som fungerar mer eller mindre automatiskt, men i Malmö kom jag till ett lag som redan var samspelta. Jag var en ny pusselbit som behövde formas till lite och jag fick fantastisk hjälp från de andra spelarna så jag tycker det har gått ganska snabbt och lätt att passa in.

Svårast är kanske det praktiska vid sidan av, att hitta en lägenhet och komma iordning med livet utanför fotbollen. Det blev en och en halv månad på hotell men nu bor jag och flickvännen i Torson och vi trivs jättebra.

Skönt att höra. Om vi blickar framåt… Stor match på tisdag mot Glasgow Rangers. Vad har du för känslor och förväntningar?

Stor match för oss, absolut. Vi har två möten på oss att visa hur bra vi är. Rangers är en såklart en tuff motståndare, men vi börjar hemma och där vet vi att vi är starka med våra fans i ryggen. Får vi med oss ett positivt resultat här så blir returen väldigt spännande.

Jag är säker på att du vet att Malmö slog ut Glasgow redan 2011…

Jaja, jag vet. Jag har kollat highlights på Youtube!  

För många känns de matcherna som början på den era där Malmö FF befinner sig idag, med regelbundna matcher och framgångar i Europa. Men vet du vem MFF fick i omgången därpå?

Nej, det är jag inte säker på.

De lottades mot Dinamo Zagreb.

Aha! Jag vet att de klubbarna stött på varandra ett par gånger.

Jag undrar om du har några minnen från de matcherna?

Alltså, jag kan erkänna att jag är en fotbollsidiot och tittar på så många matcher jag kan. Det var likadant för tio år sedan, men nä… De matcherna tror jag att jag missade.

Vilket är ditt kroatiska favoritlag egentligen?

Haha… Det där är en väldigt farlig fråga! Jag svarar att jag håller på alla kroatiska lag som deltar i de internationella turneringarna, jag vågar inte annat, haha!

Ok, jag lämnar det... Hur trivs ni i Malmö då? Vad händer på fritiden?

Vi trivs bra! Ärligt talat visste jag inte så mycket om staden eller landet när vi flyttade hit men det finns massor att göra. Vi gillar att ta cykelturer, besöka caféer och koppla av ute på stan. Hemma blir det en del serier och, som sagt, mycket fotboll på TV:n.

Du är ju framröstad till månadens spelare, vem tror du kom tvåa?

Hmm… Jag gissar på AC eller Veljko.

Det var Veljko! Vad kan du säga om hans utveckling?

Jätteroligt! Vi är ju lite i samma sits, nya spelare i ett nytt lag. Det är ytterligare ett gott bevis på att klubben tagit hand om oss på ett bra sätt. Det är första gången han är i ett annat land med ett annat språk och allt annat vad det innebär, men han har vuxit under hela våren och nu är han på en nivå som jag hoppas han fortsätter vara på resten av säsongen.

Verkligen. Jag har en sista fråga… Ända sedan det blev officiellt att du skulle bli en Malmö FF-spelare har fans och supportar pratat om dina mål och fotbollsfärdigheter. Men många är också väldigt nöjda med att MFF nu har en av Allsvenskans stiligaste anfallare. Jag måste fråga, har du lyckats att hitta en frisör i Malmö?

Hahaha… Det har jag! Jag går till en kille i stan, det är inget särskilt, faktiskt. Men det är roligt att höra, tackar! Hoppas att mitt spel på plan kan leva upp till de höga tankarna om min frisyr, haha!

Det tror jag nog… Tack för pratstunden, Antonio. Lycka till på tisdag och än en gång, grattis till titeln Himmelrikets favorit i juli!

Tack snälla, det betyder mycket!

***

Spelare och antal poäng
1. Antonio Colak: 33
2. Veljko Birmancevic: 25
3. Oscar Lewicki15
4. Anders Christiansen13
5. Adi Nalic: 1

Varje redaktionsmedlem röstar på tre spelare, där ettan får 4 poäng, tvåan får 2 och trean 1.





 
 

John Börén2021-08-01 18:13:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?