Himmelrikets favorit i juli: "Kraven här är högre än någon annanstans"

Himmelrikets favorit i juli: "Kraven här är högre än någon annanstans"

I en månad som innehöll det mesta var det ett nyförvärv som briljerade mest.

Moustafa Zeidan, grattis till att ha röstats fram till Himmelrikets favorit i juli!
Vad kul, tack så mycket!

Får passa på att säga välkommen till Malmö också, det har ju faktiskt bara gått mindre än en månad sedan du presenterades. Några rätt intensiva veckor, gissar jag. Har du hunnit landa och börjat känna dig hemma?
Det har gått väldigt bra. Alla spelare, tränare och folk från ledningen har tagit hand om mig på ett bra sätt. Jag har känt mig bekväm här sedan dag ett.

Har du kommit tillrätta även utanför Stadionområdet också? Jag antar att du inte pendlar till Stockholm eller Uppsala?
Nä, än så länge bor jag på hotell men jag hoppas kunna flytta in i en lägenhet i slutet av den här månaden.

Har du några fritidsintressen som kräver sin tid av vardagen? Är du också fast i padelträsket? Eller golf?
Haha… Nej, det håller jag mig borta ifrån. Jag är en familjekille och de flesta av min familj, släkt och vänner bor i Helsingborg så det är skönt att bo nära dem och att kunna umgås oftare.

Sportsligt då, vad säger du själv om din första tid i Malmö FF?
Jag är en spelare som gillar att ha höga krav på mig själv och strävar alltid efter att bli bättre. Men jag klagar inte heller över mina prestationer hittills, förutom den senaste matchen (Zalgiris hemma, reds anm.) då mycket kunde gått bättre. Jag har känt mig väldigt delaktig i offensiven och jag har bidragit med mina poäng. Det känns bra.

Ditt samarbete med Patriot Sejdiu har varit extra framgångsrikt. Varför klickar ni så bra?
För mig handlar det mest om att lyssna och lita på varandra. Att vi berättar för varandra hur vi vill ha bollen eller vilka löpningar man vill se. Det gäller alla i laget, inte bara oss två. Oavsett vem som gör poängen så är många inbladade med att skapa ytor och hota motståndarförsvaret.

Har det funnits något som varit svårt med att komma in i Malmö FF? Något du inte är van vid eller var beredd på?
Faktiskt inte! Men kraven här är högre än någon annanstans jag varit. Fansen visade sitt missnöje, med all rätt, när vi åkte ur Champions League och de gör det för att vi inte når nivån vi ska vara på. Det är så det ska vara, men jag kan inte säga att jag varit med om det tidigare.’

För en supporter var juli en rätt galen månad. Ett par fina trepoängare i serien, ett bottennapp i Sundsvall, ett kvalavancemang på Island och en riktig käftsmäll i dubbelmötet med Zalgiris som följdes upp av Milos Milojevic avsked. Hur har det varit för dig, mitt i stormens öga?
Jag har hanterat det genom att koncentrera mig på mig själv och att göra mitt jobb. Det är så i storklubbar, det händer mycket i och runtomkring hela tiden. Jag fokuserar bara på att göra mitt bästa och inte lägga tid på saker jag inte kan påverka.

Jag antar att ni spelare vet lika lite som vi supportrar om vem som blir näste tränare. Hur är stämningen i laget just nu? Pratas och spekuleras det mycket?
Nej, inte särskilt. Lite som jag sa innan, alla har sitt jobb att göra och koncentrerar sig på det. Däremot kommer det mycket frågor utifrån så man blir förstås påmind om situationen ofta. Men, jag kan inte säga att det påverkat stämningen i laget. Vi kör på för att vinna nästa match.

Det finns många exempel på svenska utlandsproffs som köpts in på en tränares begäran och sedan ändras förutsättningarna helt när samme tränare får gå några veckor senare. Känns det lite mer ovisst för er som nyss anslutit till truppen?
Nej, det tycker jag inte. Jag har haft god kontakt med klubben hela vägen och mitt intryck är att den vet vad den gör. Förhoppningsvis kan personen som så småningom kommer få hela laget att lyfta sig. Tills dess är det bara jobba på.

Till något som du kan påverka då… Ny match på torsdag mot Diddeleng från Luxemburg. Hur förbereder du dig?
Tränar på och tar det lugnt om vartannat. Lyssnar och tar in instruktionerna och ser till att ta hand om kroppen så bra jag kan. Samma som inför varje match och då gäller också att det är vinst som räknas.

Trevligt att få prata med dig, Moustafa. Fortsatt lyckat till, på torsdag och i Malmö FF!
Tack så jättemycket!

***

Framröstade spelare (och antal poäng) 
1. Moustafa Zeidan (27)
2. Felix Beijmo (24)
3. Jo Inge Berget (16)
4. Sergio Peña (13)
5. Lasse Nielsen (7)
6. Dennis Hadzikadunic (2)
6. Johan Dahlin (2)
8. Ola Toivonen (1)
8. Patriot Sejdiu (1)
8. Josep Ceesay (1)

Varje redaktionsmedlem röstar på tre spelare, där ettan får 4 poäng, tvåan får 2 och trean 1.







 

John Börén2022-08-02 17:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?