Himmelrikets favorit i maj: Det var gåshud!

Himmelrikets favorit i maj: Det var gåshud!

En spretig månad resultatmässigt men i Himmelrikets omröstning stod det klart vem som varit bäst.

Lasse Nielsen, för andra månaden i rad… Grattis till att bli Himmelrikets favorit i maj 2022!
Nej, vad säger du? Flott! Tack så jättemycket!

Det har ju gått några veckor sedan senaste matchen… Hur har din semester varit?
Den har varit väldigt bra och väldigt lugn, tycker jag. Jag har varit i Danmark med familjen. Barnen har träffat sina mor- och farföräldrar och vi har hunnit träffa en del gamla vänner. Men på det stora hela har vi bara tagit det lugnt och haft det skönt.

Sist vi talades vid var ni fortfarande obesegrade i årets Allsvenska. Sedan kom maj månad och den blev både lång och besvärlig. Hur beskriver du den ganska tunga perioden?
Det är svårt att säga något annat än att vi drabbades hårt av alla skador och sjukdomar. Vi har många duktiga spelare i truppen, men när så många försvinner samtidigt och ersätts av spelare som inte spelat så mycket tillsammans, det är klart att blir svårare att hålla uppe samspeltheten. Det var ju framför allt tre matcher som inte blev något vidare. Det är inte orimligt att åka på en förlust uppe i Stockholm och AIK är ett starkt lag. Att förlora med 0-4 mot Djurgården är… Det gjorde ont. Men matchen mot Häcken är nog den som känns mest. Den skulle vi vunnit, det känns inte okej att förlora så, på vår egen hemmaplan inför våra supportrar.

När man kommer i ett sådant läge, med ett tufft skadeläge… Påverkar det även de friska spelarna? Börjar man anpassa sig på träningarna för att inte själv bli skadad eller för att inte utsätta någon av sina lagkamrater för någon onödig risk? Sätter det sig i huvudet?
Nu kan jag bara svara för mig själv, men nej. Jag tänker inte på det överhuvudtaget. Om vi har en eller tio spelare i rehab, nej, det tänker jag inte alls på under träning eller match.

Du missade ju också några matcher. Vad var det som hände där?
Jag hade lite otur får man väl säga. Dagen innan matchen mot AIK blev jag sjuk och kroppen ville inte behålla någonting av det jag försökte äta. Jag var ju inte direkt hungrig heller, det tog nästan en vecka innan aptiten kom tillbaka. Jag fick hjälp av läkarna med vätskeersättning och extra vitaminer men det var ett elakt magvirus. När man tappar fem kilo på fem dagar så är det svårt att träna på som vanligt. Nu är jag helt återställd men det känns tråkigt att ha missat några riktigt roliga och viktiga matcher.

Det blir en konstig segerintervju om vi bara ska prata tråkigheter… Svenska Cupen bärgades i alla fall i förra månaden, hur stort var det?
Haha, klart mycket bättre! Det var stort. Jag har kanske inte väntat i över trettio år som många andra, men efter fem år i klubben och två misslyckade finaler bakom mig så var det efterlängtat. Nu var det äntligen dags. En riktigt rolig match att ha varit med om, helt fantastiskt med 7000 Malmösupportrar på plats i Stockholm. Det var gåshud kan jag säga! Och när det äntligen var klart efter en 120 minuter tuff match, en underbar känsla förstås.

Men nu börjar det om. Träningsstart i måndags, träningsmatch Trelleborg kommande måndag och en vecka senare drar Allsvenskan igång igen hemma mot Helsingborg. Hur är känslan och stämningen i laget?
Den är bra, det tycker jag verkligen! Vi tränar tufft, nivån är hög på en gång och många är tillbaka efter att ha varit skadade. Vi blir fler och fler på planen och det är kul. Gott humör och vackert väder, det kan inte bli bättre!

Och Champions League-kvalet har nu hunnit lottas…
Ja, jag har inte sett så mycket men jag förstod att det är ett isländskt lag som är favoriter till att gå vidare. Jag är kanske tråkig, men jag lägger inte så mycket intresse eller fokus på det där. Inte än. Det är det vanliga med en match i taget och så vidare… Vi har många viktiga och spännande matcher att förbereda oss inför innan vi ska ut i Europa. Plus en hel den tuffa träningar!

Det låter bra. Igen, grattis till titeln månadens spelare! Vi kanske hörs igen om en månad?
Haha, det hoppas jag! Tack ska ni ha!

***
Framröstade spelare (och antal poäng) 
1. Lasse Nielsen (46)
2. Sergio Peña (16)
3. Ismael Diawara (14)
4. Dennis Hadzikadunic (11)
5. Felix Beijmo (7)
6. Erdal Rakip (6)
7. Ola Toivonen (3)
8. Hugo Larsson (1)
8. Jo Inge Berget(1)

Varje redaktionsmedlem röstar på tre spelare, där ettan får 4 poäng, tvåan får 2 och trean 1.




 

John Börén2022-06-16 08:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?