Himmelrikets favorit i maj: Man försöker njuta

Himmelrikets favorit i maj: Man försöker njuta

Pågen alla talar om just nu blev såklart också månadens spelare.

Hugo Larsson, Himmelrikets favorit i maj månad! Stort grattis!
Tack så mycket, roligt att höra!

Tack själv för att du tar dig tid. Får nästan lite dåligt samvete över att dra i dig, det snurrar på rätt bra nu?
Ja, det får man säga. Man försöker ta in allt som händer och njuta, men det är svårt att hinna med.

Den senaste veckan har det blivit klart med både rekordkontrakt med Frankfurt och uttagning till A-landslaget. När vi pratar är det tisdag, det var en rätt galen kväll igår också?
Ja, det kunde väl inte blivit bättre med mål och vinst med 5-0 i sista matchen hemma. Ett perfekt avslut på den här tiden. Hela atmosfären matchen igenom, det var fantastiskt. Och som sagt, svårt att ta in allt på en gång.

Sist vi samtalade var i november. Då var du en av få positiva överraskningar i ett lag som underpresterat kraftigt. Du berättade att en av dina målsättningar inför 2023 var att ta en plats i startelvan och försöka behålla den. Det känns längesedan idag?
Ja, det har ju hänt en del sedan dess. Men det var målsättningen då, att det gått så pass mycket bättre hade jag inte kunnat räkna med.

Kan du sätta fingret på vad som hänt under vintern och våren? Finns det en förklaring till den här utvecklingen?
Det var mycket reflektion under ledigheten över vad som gått bra och mindre bra under säsongen. Vi var nog alla laddade för en nystart med en ny tränare. Sedan har det väl flutit på sedan Henrik tog över. Nästan alla har fått ett lyft. Det blir så mycket lättare när hela laget fungerar och presterar.

Kan du säga något om vad Rydström betytt för dig, lite mer individuellt?  
Direkt när han kom hade han synpunkter på vad jag kunna jobba på och förbättra och det tycker jag att tagit till mig på bästa sätt. Men hans fokus är väldigt tydligt, vi ska vinna matcher som ett lag. Han framför det på ett sätt som alla lyfts av.

Om du skulle berätta lite om din närmsta framtid… Alla vet att det är match i Värnamo på lördag. Vad händer sedan?
Jag har min sista träning dagen efter matchen. Sedan åker jag till landslagssamlingen och är iväg lite mer än en vecka. Efter det har jag 20 dagars semester innan jag åker ner till mitt nya hem i Tyskland.

Jag läste att lägenheten redan var klar, du tar över förre tränarens lya?
Ja, allt är redan fixat. Det är bara att åka ner. Det ska bli roligt.

Och någon gång ska du ta studenten?
På fredag! Det kommer också bli riktigt kul!

Hur mycket har du varit i Frankfurt fram tills nu? Har du hunnit träffa några lagkamrater?
Jag har varit nere två gånger men bara över dagen. Några spelare har jag inte hunnit hälsa på, men jag har träffat andra personer inom klubben som visat mig arenan och träningsanläggningen. Jag har fått en väldigt bra känsla av alltihopa.

Man har ju läst historier om att spelare som skriver på feta utlandskontrakt förväntas göra något för sina gamla lagkamrater. Har du några krav på att typ bjuda hela truppen på middag innan du drar?
Mmm, det finns några som har snackat lite. Jag tar med mig några tårtor till sista träningen. Det får räcka, haha!

En del cirklar sluts och några påbörjas nu. Det har pratas mycket om din höga övergångsumma och han som hade MFF-rekordet tidigare avslutade karriären nyligen. Nu försvinner du, och in plan kommer inte en ny Zlatan men en ny Hugo. Jag har förstått att ni står varandra nära.
Ja, verkligen. Jag och Bolin har känt varandra i fyra år och delat mycket. Jag hoppas verkligen han får mycket förtroende och speltid i Malmö FF framöver. Det kändes väldigt speciellt att han fick göra sin första start i min sista match hemma. Och att jag fick göra mål på en passning från honom, det var fint.

Jag vill inte nagga mer på ditt späckade schema, Hugo. Grattis till titeln Himmelrikets favorit och stort lycka till i framtiden. Jag kan med säkerhet säga att vi är många som både är väldigt stolta och mycket glada för din skull.
Det har jag verkligen känt av den senaste tiden. Tack så mycket. Vi hörs!

***
Framröstade spelare (och antal poäng) 

1. Hugo Larsson (25)
2. Stefano Vecchia (15)
3. Gabriel Busanello(12)
4. Sergio Peña (6)
5. Sebastian Nanasi (2)
5. Johan Dahlin (2)
7. Anders Christiansen (1)

Varje redaktionsmedlem röstar på tre spelare, där ettan får 4 poäng, tvåan får 2 och trean 1.
 

John Börén2023-06-08 12:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?