Himmelrikets favorit i mars: Jag är redo för nästa utmaning!

Himmelrikets favorit i mars: Jag är redo för nästa utmaning!

I storslagen stil vann mesta mästarnas meste mästare mars månads omröstning och vandringstiteln Himmelrikets favorit.

Erdal Rakip, utsedd av Himmelrikets redaktion till Mars månads favorit… Grattis!
Tack så jättemycket. Tack, tack!

Tänkte börja med något som inte har så mycket med MFF att göra. Ditt landslag Nordmakedonien stod för en knall förra veckan och spelade bort Italien från VM. Men, du var inte kvar i truppen då. Vad var det som hände?
Jag blev sjuk, tråkigt nog. Jag började känna mig krasslig, höll mig på rummet men för att inte riskera att smitta fler så skickades jag hem. Trist, men sånt som händer.

Hann du hem så att du kunde följa matchen?
Jo, jag kom hem samma dag och fick heja på grabbarna framför TV:n. Klart jag hellre hade spelat själv, det var nog jobbigare att bara kolla på. Men så som det blev… Jag hade redan börjat känna stolthet över att de skulle klara sig fram till förlängning och så kommer det ett mål i sista minuten. Det var en chock, en glädjechock!
Det är häftigt att slå ut regerande europamästarna och det visar på att vårt lag kan mäta sig mot de bästa. Det är så pass jämnt i toppen nu för tiden att alla landslag kan slå varandra, man ska aldrig underskatta sig själv.

Tyvärr tog det ju slut i omgången därpå, precis som för en annan bekant fotbollsnation. Har du varit i kontakt med någon av dina landslagskamrater?
Bara lite grann. Vi har en sms-grupp där jag gick in och skrev att vi ska vara stolta över hur långt vi kommit och att vi ska bära med oss framför allt känslorna från matchen mot Italien. Det är verkligen ingen lätt uppgift att försöka besegra både Italien och Portugal i samma vecka.

Men hur mår du idag, en dryg vecka efter att du tvingades sjukanmäla dig?
Jag mår bra nu, fick ju några dagars ledigt då jag kunde återhämta mig och är igång med träningen igen. Jag är redo för nästa utmaning!

Mars månad innehöll tre cupmatcher och tre segrar. Vad säger du om dina och lagets insatser?
Tycker att vi har gjort det bra. Vi har vunnit alla matcher även om det tog lite längre tid mot AIK och det är såklart bra. Men jag är också övertygad om att vi kan spela ännu bättre som lag. Vi har en jättebra trupp och många duktiga spelare, men det finns mer att hämta. Tittar man tillbaka på matchen mot Ängelholm så ser man att vi inte imponerar om vi bara ger 100% i 35-40 minuter.

Rent personligt, har du någonsin varit i så här bra form under försäsongen?
Nä, kanske inte! Det är väl en kombination av att vara frisk och i fysisk form tillsammans med att känna förtroende från tränaren och glädjen man får när det går bra. Det rullar liksom på av bara farten.

Kan du berätta lite om vad din nye tränare, Milos Milojevic, betytt för dig och truppen?
Han har betytt mycket på kort tid. Det är en väldigt bra stämning i truppen och Milos är en sådan ledare som går runt och snackar med alla, gammal som ung. Han är duktig på att få alla att känna sig sedda och delaktiga och det är en hel del skojande och skämtande. Men när det kommer till fotbollsplanen, match eller träning, då är det stenhårt fokus på jobbet som ska göras. Jag tycker det är en väldigt bra mix, att utanför planen är det avslappnat och roligt men på gräset är det bara fotbollen som gäller.

På söndag smäller det, allsvensk premiär borta mot Kalmar. Hur går dina tankar?
Som inför alla andra premiärer… Man längtar! Träningsmatcher i all ära, det är säsongen man ser fram emot och vill uppleva.

Har du någon egen individuell målsättning inför 2022?
Nej, det är samma varje år. Att bli en bättre spelare, att utvecklas ännu mer och ta för sig och bli en ledare i laget… Och till slut vinna SM-guld igen. Det är vad det handlar om, att aldrig bli mätt utan hela tiden vilja vinna, vinna och vinna.

Du har ju ett par guld redan, sex stycken… För de som inte vet hur det är att äga så många troféer, hur förvarar du dina medaljer?
De finns hemma hos mina föräldrar och  ligger framme synliga på en hylla där. Men hyllan är ganska stor så det finns plats för fler!

Det låter bra… Jag brukar alltid avsluta de här intervjuerna med att fråga vinnaren vem han tror kom tvåa?
Tvåa? Ooh… Vejlko?

Inte riktigt, även om Birmancevic var med i diskussionen. Det var Lasse Nielsen som fick näst flest poäng.
Så klart! Han har gjort ett fantastiskt jobb och varit riktigt stabil. Det har varit stängt där nere och försvarsspelet har överlag varit bra. Lasse har gjort det fantastiskt, Niklas också. Mittbackarna har imponerat så här långt, absolut.

Stort tack för din tid, Erdal. Grattis igen och lycka till på söndag!
Tack så jättemycket själv!

***

Framröstade spelare (och antal poäng) 
1. Erdal Rakip (47)
2. Lasse Nielsen (25)
3. Niklas Moisander (16)
4. Sebastian Nanasi (10)
4. Vejlko Birmancevic (10)
6. Johan Dahlin (4)
7. Eric Larsson (2)
7. Martin Olsson (2)
7. Isaac Kiese Thelin: (2)
10. Jo Inge Berget (1)

Varje redaktionsmedlem röstar på tre spelare, där ettan får 4 poäng, tvåan får 2 och trean 1.

John Börén2022-04-01 15:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?