Himmelrikets favorit i november: Jag ser bara fram emot lördagen

Himmelrikets favorit i november: Jag ser bara fram emot lördagen

Bäst i november? Ganska självklart, enligt Himmelriket-redaktionen.

Sören Rieks, grattis till utmärkelsen Himmelrikets favorit i november 2021!

Tack så mycket, vad kul!

Viktigaste frågan först, hur mår du?

Jättebra, tack! Det känns bra i kroppen och det är en viktig match i helgen. Det kan inte bli bättre, faktiskt!

Själv är jag lite förvirrad. Det är december, kallt som fasen och julstressen har dragit igång. Samtidigt återstår två tävlingsmatcher och Allsvenskan är inte ens avgjord. Hur påverkar det er i laget med en så här sen säsongsavslutning?

Om man skulle vara trött mentalt, menar du? Nja, jag tycker nog tvärtom nästan. Känns som att vi är som bäst nu, vi trivs i den här situationen. Alla ser mycket fram emot matchen på lördag, det finns ingen trötthet i Malmö. Det törs jag lova.

Härligt att höra! En redaktionskollega sade till mig att om man gör två mål på IFK Göteborg, då ska man automatiskt utses till Himmelrikets favorit. Det var ju precis vad du gjorde, i en av årets bäst genomförda matcher. Vad säger du själv om den matchen?

Den var på många sätt en bra match. Inramningen var fantastisk med bra tryck från båda lagens fans. Jag tycker att IFK Göteborg gjorde det tufft för oss inledningsvis, men vi hade en extra växel och den såg vi till att använda. Vi visade att vi var det bästa laget och vann välförtjänt med 2-0.

Och att du själv gjorde båda målen måste ju känts okej?

Eftersom du frågar, ja, absolut! Med allt vad det innebär.

Du får ju höra en hel del från läktarna när ni spelar på Ullevi. Jag vill inte fiska efter ett citat från dig som spär på hetsen, men jag kan ändå känna en viss glädje över att rivaliteten mellan de här två klubbarna fortfarande märks trots att man har hållit till på olika ställen i tabellen under en ganska lång tid. Vad känner du?

Mmm, det är ju verkligen inte bara för mig de matcherna är speciella. Inte heller bara för lagens supportrar, hela fotbolls-Sverige visar intresse för våra möten. Det är fortfarande de två största klubbarna historiskt sett och det är alltid extra skönt att vinna de matcherna. Även om Göteborg just nu inte är på den nivån som många vill att de ska vara så är det massor av prestige. Det visar sig alltid när vi spelar mot varandra hur mycket det betyder. Det är bra med tacklingar och oavsett resultatet känns det alltid som tighta kamper, där ger man allt vad man har.

Du gjorde ju mål mot Zenit också. Det räckte ju dessvärre inte tillräckligt långt och du var märkbart irriterad framför TV-kamerorna efter slutsignalen. Vad betyder målet och den där gruppspelspoängen idag?

Det var såklart skönt att spräcka de där nollorna. Samtidigt så vill man alltid vinna, och i det här fallet att ta chansen att nå Europa League. Nu har vi inte den möjligheten längre och jag blir faktiskt fortfarande irriterad när jag ser tillbaka på den matchen. Men, den dagen skorna läggs på hyllan kommer jag nog kunna glädja mig åt att ha gjort ett mål i Champions League och blivit Man of the match. Det finns positiva saker att ta med så småningom.

Närmast i tiden ligger en match där ni kan bärga SM-guldet. Standardsvaret är att alla matcher är lika viktiga, men det gäller väl knappast idag… Du var ju med om samma möjlighet för ett år sedan, hur laddar du?

Det är ett extra fokus, det märks redan nu. Samtidigt får man inte göra utmaningen större än vad den är, då kan det knyta sig. Det är en fantastisk känsla att vi kan ta hem guldet i den trettionde omgången, samma år som vi kvalat in i Champions League. Det är de positiva glasögonen som gäller. Jag ser bara fram emot lördagen.

Gör du något särskilt för att putsa de där positiva glasögonen? Tittar du på gamla mål eller bilder från förra årets firande?

Nej, det är väl mer i tjafset med grabbarna i laget. Att vara uppmuntrande och bidra till en positiv atmosfär. Jag tycker att vi har spelat bra nu på slutet och vi är många som har spelat sådana här ”kniven på strupen”-matcher tillsammans, Besiktas borta och FCK borta till exempel. Jag har svårt att se att vi kommer drabbas av någon kollektiv nervositet inför lördagen.

Det låter fint. En sista fråga, ni är ju många danskar i laget och alla vet att Anders Chrstiansen har sin fäbless för läsken Faxe Kondi. Jag har letat men jag kan inte hitta något som skvallrar om att det finns något i hemlandet som du är svag för när du vill fira eller unna dig något särskilt?

Alltså, jag tar ju gärna en öl eller två efter en ordentlig vinst. Annars brukar jag faktiskt få hälften av AC’s Faxe Kondis, det är en av mina favoriter också!

Det låter fint, jag ska inte uppehålla dig mer. Önskar dig och oss alla en fantastisk lördag!

Tusen tack, och tack detsamma!

***

Spelare (och antal poäng)
1. Sören Rieks(48)
2. Oscar Lewicki (24)
3. Lasse Nielsen (15)
4. Jo Inge Berget (8)
5. Sergio Peña  (5)
6. Anel Ahmedhodzic (3)
7. Niklas Moisander (1)
7. Antonio Colak(1)
7. Johan Dahlin (1)

***

Varje redaktionsmedlem röstar på tre spelare, där ettan får 4 poäng, tvåan får 2 och trean 1.


  

 

John Börén2021-12-02 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?