Himmelrikets favorit i oktober/november:  Det kommer bli bra

Himmelrikets favorit i oktober/november: Det kommer bli bra

En tung säsong är äntligen över. En av Malmös framtidsspelare kunde avsluta året med flaggan i topp.

Hallå Hugo Larsson, jag ringer för att gratulera dig till att ha blivit framröstad till årets siste Himmelrikets favorit!
Tjenare och tack så mycket!

Det är tisdag när vi pratar och jag vill förstås ta chansen att luska ut någon om en möjlig ny tränare synts till… Men du är inte ens i Malmö?
Haha, jag vet ingenting men jag är lika nyfiken som du! Men det stämmer, jag är i Norrköping på samling med P18-landslaget och ska ha träning om någon timme.

Du har ju hunnit  göra en del intervjuer under året och du kanske börjar bli trött på att prata om din unga ålder. Men ändå, åtminstone jag vet inte så mycket om hur det är att vara allsvensk fotbollsspelare och samtidigt vara tonåring. Hur går det ihop?
Det är lite speciellt såklart. Det mesta är förstås bara kul, allt kring laget, träningar och matcher. Att få vara med på den här nivån och spela tillsammans med spelare som man sett upp till under en lång tid är ju fantastiskt. Samtidigt så tappar man lätt kontakten med vänner från skola, ja egentligen alla vänner utanför fotbollen. Tiden räcker inte till för att träffa dem också. Det är synd, men jag vill absolut inte klaga. Det mesta är absolut positivt.

Men jag antar att du fortfarande går i skolan?
Ja, men under säsongen är jag aldrig där rent fysiskt. Jag har en överenskommelse att klara av programmet på fyra år istället för tre. Så examen blir 2024 men studenten får jag ta med mina jämnåriga nu till sommaren.

Låter som en perfekt deal… Du är uppvuxen i lilla Svarte utanför Ystad men bor i Malmö nuförtiden?
Ja, hela familjen flyttade hit för tre år sedan. Det känns perfekt. Inget ont om Svarte men nu har jag nära till träningarna, skolan och det passade bra för de övriga i familjen också som har jobb i Malmö.

Du har varit MFF:are hela livet. Har du något givet första eller bästa MFF-minne från barndomen?
Det stämmer. Det måste vara kvalmatcherna till Champions League på hemmaplan. De var sjukt roliga. Där var publiken verkligen lika inne i matchen som spelarna.

Du var på plats då?
Ja, jag var väl tio år gammal. Men känslan sitter i och det har jag märkt under det här året. Det är ett annat tryck, det är lite extra engagemang på läktarna under Europamatcherna.

Har du haft någon speciell idol i MFF?
Det måste vara Mackan. Det var väl allas förebild när jag växte upp, så duktig som han var och den personen han var även utanför fotbollen. Det var självklart att se upp till honom. Sedan har jag kanske velat se mig själv lite i AC de senaste åren. Det blir ju lite skillnad när jag får spela med honom och träffa honom varje dag men det är verkligen en spelare jag beundrar fortfarande.

Du har ett otroligt år bakom dig med debut i A-laget, debut i Allsvenskan, fått vara med och fira ett cupguld, första allsvenska målet, ett framgångsrikt kval och gruppspel i Europa och sista förra veckans förra utmärkelse, Årets allsvenska genombrott. Går det ens att summera? Har du hunnit smälta allting?
Både och. Jag har nog inte hunnit med att vara glad över allt som har hänt mig personligen i och med att det varit motigt för laget. Men när du räknar upp det så där måste man nypa sig lite i armen för att ta in allt som varit under året. Jag är jättenöjd med min egen säsong.

Finns det något särskilt som du känner att du utvecklat under 2022?
Svårt att sätta ord på det. Det har såklart varit jobbigt att ha tre olika tränare men jag tror ändå att det gynnat mig mycket. Jag har lärt mig olika saker från både Milos, Andreas och Åge. Milos hade mycket att ge just kring vad som förväntas av en A-lagsspelare och senior, det var mycket basic men väldigt viktigt.

Om vi vänder på det lite, har du känt att du har några egenskaper där du ligger långt fram, där du känner dig särskilt trygg och inte behöver se och lära lika mycket?
Hur jag rör mig på plan om jag ska säga något. Jag menar inte att jag är klar på något sätt, men jag känner att jag är bra på att vara ständigt spelbar och ge mina lagkamrater ett passningsalternativ.

Frågan är given, hur var det att sätta dit första målet?
Otroligt skönt. Det har man längtat efter sedan första dagen jag fick spela inför supportrarna. Att det tog så lång tid var lite jobbigt, men det var skönt när det äntligen kom.

Ärligt nu, hur många gånger har du kollat på det i efterhand?
Några gånger.

Några gånger? Bra svar.
Haha. Jag vill inte säga ett exakt antal men… Ja, jag har nog suttit och tittat igenom det ett par gånger.

Det är du värd, tycker jag. Du var inne på det nyss, att det har varit svårt att njuta när det tungt för laget i övrigt…
Ja, det kan man väl lugnt säga. Jag kan ha känt mig personligt nöjd med min insats och så får man möta media som har mycket frågor kring det dåliga resultatet.Sen går man in i omklädningsrummet där alla är lite nere och småförbannade. Det har väl tagit bort lite av charmen, men… Det är väl fotboll.

Det kan ju faktiskt bli så att du senare i karriären ser tillbaka på din fantastiska säsong som en av de sämsta. Hur känns det?
Så kan det absolut bli. Och det är väl en styrka, att kunna göra ett bra jobb även när det går dåligt. Det är nog nyttigt.

Kan du berätta lite om dina egna målsättningar inför 2023?
Oj, det är väl att försöka ta en startplats direkt, att behålla den och att spela på en hög nivå kontinuerligt hela året. För lagets del hoppas jag att vi tar två titlar och går ut i Europa igen. Personligen… Jag tycker jag fungerar bra mellan boxarna men jag hoppas på att utveckla spelet där framme. Jag var bra i den sista tredjedelen när jag spelade med U19 men inte riktigt fått med mig det uppe i A-laget. Än!

När jag pratar med dig får jag intrycket att du inte är så himla nervös över vilken tränare som tar över Malmö FF?
Nä. Jag ska inte säga att jag är van vid att byta tränare, men jag har redan haft tre på ett år… Haha! Jag vet vad jag kan och någonstans känner jag att både jag och klubben tror på mig. Det kommer bli bra.

Det tror och hoppas jag också. Kul att få prata med dig, Hugo och igen… Grattis till titeln Himmelrikets favorit!
Tack så mycket. Ha det gott!

 Framröstade spelare (och antal poäng) 
1. Hugo Larsson (22)
2. Dennis Hadzikadunic (9)
3. Ola Toivonen(5)
4. Anders Christiansen (4)
5. Felix Beijmo (2)
6. Patriot Seijdiu (1)
6. Johan Dahlin (1)

Varje redaktionsmedlem röstar på tre spelare, där ettan får 4 poäng, tvåan får 2 och trean 1.
 
  


  



   

 

John Börén2022-11-20 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?