Himmelrikets Favorit i september: "Han är en häst"
Anel Ahmedhodzic.

Himmelrikets Favorit i september: "Han är en häst"

För första gången någonsin fick två spelare lika många röster när Himmelrikets redaktion röstade fram månadens spelare. Vi ringde naturligtvis upp dem bägge två och ställde (i stort sett) samma frågor.

Grattis, Anel – Himmelrikets Favorit i september!
- Tack så mycket.

MFF har spelat sex matcher den här månaden. Om vi börjar med de fyra i Allsvenskan, så kanske du kan berätta lite kort om dem. Det var Norrköping hemma, Djurgården hemma, Elfsborg borta och avslutningsvis Örebro hemma.
- Jag tycker vi spelade bra mot Norrköping. Jag minns inte alla detaljer, men jag kommer ihåg att jag blev riktigt sur efter frisparken i slutminuten. Jag tycker vi förtjänar tre poäng, men tappar onödigt två. Samtidigt borde vi ha kunnat döda matchen innan så vi slipper stå där efteråt med bara ett kryss. Chanserna var där.
- Jag tycker vi gjorde ännu en bra prestation mot Djurgården. Vi spelade bra och vi skapade många chanser. De hade några kontringar, det var allt. Det är lite ofokuserat när vi släpper in deras mål, efter att vi försvarat hörnan så sätter de andrabollen. Det är något vi har pratat om efteråt, som måste rättas till.

Sen åkte ni upp till Borås och vann med 1–0.
- Hahaha, ja vilken fin kväll det var! Det var inte värsta bra spelet, men vi höll nollan och hämtade hem tre poäng. Jag är väldigt glad för det. Vi satte defensiven jättebra. De hade några chanser men inga större tycker jag. Vi höll tätt och vann. Perfekt.

Örebro så, seger med 5–1.
- Den matchen behöver jag inte ens kommentera. Siffrorna talar för sig själva.

Norrköpingsmatchen slutade verkligen på ett fruktansvärt jobbigt sätt. Hur var stämningen i omklädningsrummet efteråt?
- Från mig är det mycket ilska. Besvikelse också. Hela omklädningsrummet var besviket. Vi kände att vi hade matchen och så tappar vi två poäng i slutsekunden. Man är jättebesviken så klart, men nästa dag släpper man det. Man måste det.

Vilken av matcherna är du förresten mest nöjd med?
- Defensivt är det Elfsborg, offensivt är det Örebro eller Djurgården.

Lite gladare stämning i omklädningsrummet var det efter segern borta mot Elfsborg förstår jag.
- Ah, det var mycket glädje. Vi firade och det var väldigt god stämning. En sån stämning man vill ha efter varje match. Det är mycket därför man vill vinna, för man ha den sköna känslan efteråt. Sen gick bussresan hem jättesnabbt dessutom.

Dessutom har det spelats två matcher i Champions League. Vilka är dina tankar om dem och resultaten mot Juventus och Zenit St Petersburg?
- Jag tycker resultaten speglar matcherna. Vi har presterat rätt bra, men gjort misstag som kostar otroligt mycket. Detta är den högsta nivån man kan spela fotboll på, och gör man misstag där så resulterar det ofta i baklängesmål. Visste vi inte det innan så har vi fått reda på detta efter de här bägge matcherna. Men detta är det största man kan göra som fotbollsspelare, att spela i Champions League alltså, och det är skönt att vi har tagit oss hit.
- I den första halvleken mot Zenit spelar vi jättebra. Förutom första sex minuterna då.

Det finns långa sekvenser i bägge förstahalvlekarna där ni inte bara spelar jämnt utan av och till för spelet. Jag var inte beredd på att det skulle se ut så måste jag erkänna. Är du själv förvånad?
- Alltså, jag är inte förvånad. Jag är hyfsat ung, men jag har spelat matcher i landslaget mot till exempel Frankrike. Där har jag lärt mig att även om man inte är det bästa laget på pappret så kan man prestera bättre än det andra. De som är värda miljarder – de är också människor och vanliga fotbollsspelare. De är inga utomjordingar. De är fantastiska som spelare, men man upptäcker också att även om det går snabbt på den här nivån så har man ofta mer tid än man tror. Men man måste vara modig och våga spela. Vi var modiga mot Juventus och modiga mot Zenit, och jag tycker vi ska fortsätta vara det i kommande matcher.

Vilket av lagen var bäst tycker du?
- Juventus. Det räcker att säga (Leonardo) Bonucci. Han är för bra alltså. Man vet aldrig var han sätter sina passningar någonstans, och defensivt är han yttersta världsklass.

Innan vi avslutar vill jag bara berätta att du inte är ensam om att vinna den här titeln. För första gången någonsin sen vi började med att rösta fram Himmelrikets Favorit 2005 har två spelare fått lika många röster. Det är alltså du och så är det Jo Inge Berget.
- Haha, grattis till oss!

Vad betyder Jo Inge för laget?
- Han är en häst. Det är som en häst på kanten som springer upp och ner. Han är en väldigt intelligent spelare och hans passningar resulterar ofta i farliga chanser. Varje gång han slår ett inlägg eller sätter en passning blir det farligt. Kolla noga på honom nästa gång, det är sant det jag säger.

Stort grattis igen, Anel!
- Tack så mycket!

***

Spelare och antal poäng
1. Jo Inge Berget, 22
1. Anel Ahmedhodzic, 22
3. Franz Brorsson, 15
4. Erdal Rakip, 10
5. Martin Olsson, 8
6. Johan Dahlin, 7
6. Antonio Colak, 7
8. Adi Nalic, 6
8. Bonke Innocent, 6
10. Anders Christiansen, 4
10. Veljko Birmancevic, 4
12. Lasse Nielsen, 1

Varje redaktionsmedlem röstar på tre spelare, där ettan får 4 poäng, tvåan får 2 och trean 1.

***

Intervjun gjordes i lördags, dagen innan matchen mot Mjällby.

Intervjun med den andre vinnaren, Jo Inge Berget, hittar du här.

Magnus Johansson2021-10-05 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?