Himmelrikets favorit i september: Det blir bättre och bättre

Himmelrikets favorit i september: Det blir bättre och bättre

Månadens spelare blev mannen med Allsvenskans bästa dopnamn.

Stefano Vecchia, Himmelrikets favorit i september. Stort grattis!
Tack så mycket. Det var väldigt roligt att höra!

Jag blev lite osäker precis innan det här samtalet… Hur vill du att man uttalar ditt förnamn?
Steeefano, med betoningen på e om det ska vara helt rätt. Men jag är ganska van vid att det blir olika varianter.

När vi ändå är inne på ditt namn… Ditt fullständiga är Stefano Giuseppe Arne Holmquist Vecchia.
Precis. Mitt italienska påbrå är på pappas som sida som kommer från Milano. Den svenska Holmquist-sidan är mammas.

Jag vet inte om du känner till att Arne har blivit något av ett inofficiellt smeknamn bland MFF-supportrarna?
Haha… Vad roligt! Ja, det sticker ju ut lite, det gör det. Min morfar hette Arne och farfar hette Giuseppe, det är därifrån det kommer.

Lite mer fotboll då... Du kom till Malmö FF ganska sent på försäsongen och behövde rimligen en inkörstid för att komma in i laget. När du kommit igång kom sommaruppehållet, sjukdomen och blodförgiftningen som höll dig borta från spel i många veckor. Långt in i en ryckig säsong, är du ikapp och i fas nu?
I det mesta, ja. Men konditionen är inte hundraprocentig ännu. Nu har jag startat ett par matcher och orkat längre för varje gång. Men jag har en bit kvar innan jag känner att jag kan köra på max i 90 minuter. Någonstans runt de sista 20 fattas det lite. Förhoppningsvis är jag snart där, det blir bättre och bättre.

Du är 28 år. I MFF har du spelare omkring dig som kan vara både tio år yngre och tio år äldre. Vilket stämmer in bäst på dig, papparollen eller en som fortfarande lär sig från de mer rutinerade?
Helt ärligt tänker jag inte så mycket på det. Någonstans är jag mest mig själv och jag kan hänga med de flesta i laget, oavsett ålder. Klart att jag kan ge tips till någon yngre på planen och nog kan jag få lite ny kunskap av någon äldre. Tror de som är 38 också fortfarande lär sig nya saker. Men papparollen.. Nä, det får vara upp till de äldre. Jag försöker bara vara mig själv, glad och pratsam med alla.

Om jag läst på ordentligt så är det din första guldstrid som du är involverad i just nu?
Ja, det stämmer. Vi kom trea med Rosenborg förra året, men det var mer ett silverrace med Bodö Glimt. Molde säkrade guldet tidigt.

Hur är det som en ny upplevelse och erfarenhet?
Även om det inte gick hela vägen så fick jag i Rosenborg känna på en kravbild som liknar den i Malmö, att man förväntas vinna varje match. Det gäller hela säsongen, inte bara de sista omgångarna. Det var nyttigt och därför känns det inte så annorlunda nu. Skillnaden är att det är skönt att ha det i egna händer och bara behöva fokusera på vår egen insats utan att behöva hoppas på andras resultat.

Match borta mot Kalmar härnäst. Du som känt Henrik Rydström länge, hur mår han? Är det som vilken match som helst eller märks det något särskilt på honom inför återvändandet?
Hur han verkligen känner vet jag inte, men såsom läget är nu där vi bara ska få hem alla trepoängare vi kan så tror jag inte det är så annorlunda. Matchen på söndag är verkligen precis lika viktig som alla andra. Hade vi legat på en annan plats i tabellen så kanske han hade fått lite extra laddning men nu tror jag fokus bara finns på seger.

På tal om extra laddning… Vill du ha någon fråga om Disciplinnämnden?
Det där, ja… suck. För egen del har jag tagit del av vad som hänt, vad som gäller och så har Pontus berättat sin version. Det är en märklig historia, men jag har släppt det. Jag tittar framåt och koncentrerar mig på det jag påverka i nästa match. Jag försöker att inte lägga energi på något annat.

Då landar nästa fråga möjligen lite fel. Men förra månaden pratade jag med Johan Dahlin, bland annat om hans gitarrspel. Det kom upp att han borde ta tag i dig för få fart på sitt musicerande. Så, har ni något på gång?
Haha, nä! Jag har inte hört någonting från Johan! Men det hade absolut varit kul att få till något.

Det låter bra. Igen, grattis till Himmelrikets favorit i september och lycka till uppe i Kalmar!
Stort tack!

***

Framröstade spelare (och antal poäng) 

1. Stefano Vecchia (29)
2. Oliver Berg (15)
3. Martin Olsson (14)
4. Derek Cornelius (4)
5. Johan Dahlin (3)
6. Sebastian Nanasi (2)
6. Pontus Jansson (2)


  


 

John Börén2023-10-08 08:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?