Himmelrikets favorit under försäsongen: Jag är väldigt nöjd med att ha hamnat här

Himmelrikets favorit under försäsongen: Jag är väldigt nöjd med att ha hamnat här

Himmelriket fick ett snabbt snack med årets förste favorit mellan landslagsuppdrag och seriepremiär.

Hej Derek Cornelius! Jag ringer från Himmelriket för att meddela att du röstats fram till Försäsongens favorit. Stort grattis!
Wow! Tack så mycket! Det uppskattar jag verkligen.

Klockan är strax efter 12, har ni precis avslutat ett träningspass?
Ja, det stämmer. Alldeles nyss.

Då är du uppenbarligen i Malmö. Berätta, när kom du tillbaka? För du har väl ett par rätt intensiva dagar bakom dig?
Så är det. Jag kom hem till Malmö igår morse efter att ha varit iväg med det kanadensiska landslaget. Men resan gick bra och jag har fått den sömn och återhämtning jag behövt. Det kändes bra på träningen nyss.

Två matcher och två segrar mot Honduras och Curacao i CONCACAFS Nations League. Du spelade båda matcherna, hur var det?
Viktiga matcher och viktiga vinster. Nu är vi klara för semifinaler i juni så det är något att ha med sig och se fram emot. Men nu går det inte att tänka på landslaget. Just nu är allt fokus på klubblaget, säsongen och premiären imorgon.

Även om jag förstås gläds med Kanadas triumfer så undrar jag ju framför allt om du undvek skador och lät bli att ta med dig några smärtor hem?
Haha, jag förstår det. Nej, jag klarade mig. Jag mår bara bra.

Normalt går de här intervjuerna ut på att summera senaste månaden och dess matcher. Men idag tror jag att både du och jag tycker det är roligare att prata om morgondagen?
Definitivt. Jag känner mig som sagt i bra form, både fysiskt och mentalt. Jag och tränaren har satt högsta prioritet på att jag skulle hinna vila och återhämta mig under och efter resan hem till Sverige. Det gick bra och nu ser jag verkligen fram emot att få spela inför supportrarna och starta upp säsongen på bästa sätt.

Utan att avsluta något som inte får avslöjas… Vet du själv om du är med i startelvan imorgon?
Nej, vår coach vill ha oss alla på tårna och fullt inställda på match fram tills imorgon. Ingen av oss vet någon säker uppställning förrän några timmar innan match.

Vad har du för egna förväntningar? Det är din första premiär i Sverige och Allsvenskan?
Förväntningarna ligger hos oss själva. Om vi går ut och spelar vårt spel kommer vi ta tre poäng. Med all respekt för motståndarna, så ska det vara upp till oss och inte till dem hur matchen slutar. Vi vet att vi är svåra att slå, vi vet att vi blir starkare med fansen i ryggen. Jag ser fram emot lördagen mycket.

När Malmö FF dök upp som ett alternativ för nästa steg i din karriär, vad visste du om Sverige och svensk fotboll då?
Det jag egentligen kände till var väl just Malmö FF efter att sett dem flera år i både Europa League och Champions League. Det kändes väldigt spännande när jag fick höra att de var intresserade. Efter att ha pratat med sportchefen och coach Henrik kändes det som en bra matchning i mindset och inställning. Jag är väldigt nöjd med att ha hamnat här.

Och nu då, ett par månader senare… Vad säger du till familj och vänner när du ska beskriva din nya klubb och hemstad?
Jag berättar att jag trivs! Det enda jag klagat på fram tills nu är att det varit lite kallt, men det är ju för att jag flyttade ifrån Grekland där det är varmt året om. Så kallt är det ju inte egentligen. Klubben är väldigt professionell, jag har fått all hjälp jag behövt för att komma till rätta så nu längtar jag bara till att säsongen startar!

Finns det någon särskild MFF-spelare som gjort intryck på dig eller som varit extra betydelsefull för dig under din första tid här?
Jag tycker nog att hela gruppen varit väldigt välkomnande och hjälpsam. Från allt som rör spelet och de dagliga rutinerna runt träningsplanen men också med små vardagsbestyr som bra restauranger, bostadshjälp och tips om hur man fixar en klipptid. Vi är en stor och bra samlad grupp, alla bidrar.

Avslutningsvis, kan du avslöja något om dig som MFF-supportrarna inte vet om idag? Några speciella hobbies, udda vanor, kända släktingar..?
Hmm… Ärligt talat är jag nog en ganska tråkig kille. Jag fokuserar mest på träning, vila och mat. Jag har nog inget roligt svar, tyvärr.

Om jag säger så här då… Finns det något du saknar hemifrån Kanada, något som du inte har tillgång till i Malmö?
Det är i så fall att jag inte kan titta på annan sport så som jag är van vid när jag är ledig. Jag kollar gärna på basket, hockey och mycket annat men tidsskillnaden gör det svårt. Att sitta uppe mitt i natten är ingen bra idé.

Jag antar att du är på väg att få äta lunch nu  och jag ska inte uppehålla dig mer. Jag kör gärna det här samtalet om en månad igen. Tack för pratstunden och ett stort lycka till imorgon!
Tack, det uppskattas. Du får gärna ringa tillbaka!

***
Framröstade spelare (och antal poäng) 
Derek Cornelius (18)
Anders Christiansen (14)
Lasse Nielsen (6)
Sebastian Nanasi (3)
Anton Tinnerholm (1)

Varje redaktionsmedlem röstar på tre spelare, där ettan får 4 poäng, tvåan får 2 och trean 1.


 
 

John Börén2023-03-31 14:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?