Himmelrikets Fotbollsgala 2014: Årets mittfältare

Himmelrikets Fotbollsgala 2014: Årets mittfältare

Det är sju år sedan han kom och det är några veckor sedan han lämnade. De som kan sin matematik, vet nog vem jag syftar på. Markus Halsti, såklart – nu också vinnare av ”Årets mittfältare”.

2008. Den klassiska scenen från träningen. Anders Andersson spelade utan benskydd och skenbenet gick av. Premiären var bara runt hörnet och då blev det bråttom för Roland Nilsson och company att hitta en duglig ersättare.
Ersättaren fanns i GAIS. Jag pratar naturligtvis om Markus Halsti.
 
Men det skulle dröja fyra år till innan den där finske mittbacken skulle göra större avtryck i klubben.
I juli 2012 ställdes MFF mot West Bromwich. Tränare Rikard Norling hade flera trupphunkar på skadelistan och hade därför svårt att hitta någon väsentlig mittfältare. Markus Halsti skulle bli lösningen. Och vilken succé det blev! Efter träningsmatchen hade Halsti  tagit sig upp på innermittfältet permanent.
 
Sedan den dagen var han en ny kung i den himmelsblå skaran. Han blev till som en publikfavorit, helt enkelt. Inte minst för sin ödmjuka personlighet, sitt vackra långa hår eller sitt magnifika fotbollstänk på planen.
 
2014 blev ett bra år inte bara för oss supportrar och klubben, utan även för kung Halsti! Finnen blev pappa till en dotter, han fick möta sin idol – Andrea Pirlo samt att han fick lyfta ”Lennart” för tredje gången.
 
För ett par veckor sedan lämnade han dock. Det brast för många himmelsblå själar där ute. Han fick heller ingen vidare avtackning, vilket sved i MFF-hjärtat.
 
Men oavsett så önskar jag Markus all lycka i D.C. och USA! Klart han ska få dricka finsk vodka och bada "sauna" med Barack Obama. Kanske också lära honom vad ordet "sämpa" betyder. Vilka roliga stunder de kommer att få tillsammans i Vita huset! Och när Halsti är trött på den där "gubben", så lyfter han bara luren och slår en signal till herr Andersson.
 
Grattis Markus till ännu en titel!

-----------------
Så föll rösterna:
Markus Halsti: 44%
Emil Forsberg: 40%
Guillermo Molins: 16%

-----------------
Fotnot: Himmelrikets läsare har röstat fram årets vinnare från tre utvalda nomineringar i varje kategori.

Tidigare vinnare av årets mittfältare:
2010: Wilton
2011: Jiloan Hamad
2012: Jiloan Hamad
2013: Jiloan Hamad

Wilhelm Nilsson2015-01-21 09:53:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?