Himmelrikets Fotbollsgala 2016: Årets spelare

Himmelrikets Fotbollsgala 2016: Årets spelare

Vem var Årets spelare 2016?

De nominerade var
Alla!

Vinnaren i kategorin Årets spelare......
Anders Christiansen!

Så föll rösterna
Anders Christiansen 31 %
Magnus Wolff Eikrem 24 %
Johan Wiland 14 %
Jo Inge Berget 12 %
Markus Rosenberg 10 %
Ingen mer fick mer än 5%

Vi frågade runt i redaktionen för att höra vad det var som gör Anders så bra?

Martin Grahn

Hans ihärdighet & blick för spelet. Sen har en en vass fot som man gärna ser mer av också!

Jonas Appelqvist
Han är en spelare som lyfter sina lagkamrater, en tvåvägsspelare som är livsviktig att ha i laget. Teknisk och samtidigt hårdför.

Magnus Johansson
Förenar i sitt spel kraft och skönhet. Något som vi ser väldigt sällan av i Sverige. Lysande värvning av Danne.

Anton Swahn
Dansk dynamit och dynamik i ett. På ett tidigare alltför sterilt innermittfält har han varit varmt välkommen, med sin rörlighet och sitt inte alltför dåliga skott.

Ulf Nilsson
Vi pratar om en tvåvägsspelare som vi inte sett maken till på hur länge som helst. Fantastisk blick, lysande löpningar, överlägsen i presspelet, bra tillslag både med passningar och skott. Allsvenskans bäste spelare helt enkelt.

Marcus Malmberg
Den självklara anledningen, han är Ginger.  Dessutom den fina kombinationen av att vara en bra passningsspelare, gå på genombrott och vara en terrier som gnager på motståndarnas hälsenor.

Henrik Zackrisson
Att han är totalt komfortabel med bollen. Och att, faktiskt, klyschan "tvåvägsspelare" stämmer.

Carl Angerborn
Inställningen, löpstyrkan och speluppfattningen.

John Börén
En komplett mittfältare med offensivt spelsinne, fantasi och ett bra skott. Snabb och bestämd i tanken, kan inte minnas något "klyddande" eller alibidribblande från hans säsong.

Ted Svensson
Anders är en komplett mittfältare, men hans främsta styrka är det höga bolltempot. Han släpper oftast bollen i rätt läge och han kan dessutom transportera boll på egen hand om det behövs.

Kalle Dahlberg
En tvåvägsspelare som vi saknat under lång tid. Gör mycket mål och som spelar väldigt mycket med hjärtat. En spelare som är lätt att älska. 

Wilhelm Nilsson
Han har en bra blick fo¨r spelet, och vet vad som komma skall. Dansken har ocksa° en mentalitet som fa° har, det kommer man la°ngt med.

Pontus Kroon
AC är väldigt komplett offensivt. Kvicka känsliga fötter som både kan dribbla och slå precisionspassningar, han löper bra i djupet både med och utan boll och han är en riktigt bra avslutare. Han gör ett ärligt jobb defensivt även om det inte är där hans största styrkor ligger och han tycks dessutom vara en glädjespridare som lyfter medspelarna. En fantastisk värvning helt enkelt!



Vad kommer du minnas bäst av AC från 2016?

Ulf Nilsson

Dels målet i premiären som var en symbol för vad han skulle ge oss under säsongen och dels den glädje han verkade sprida - Som exempelvis vi såg i den där bilden med Sana efter "Spjutkastningen".

Carl Angerborn
Som enskild händelse: målet och det efterföljande firandet mot superettalaget från Helsingborg

Wilhelm Nilsson
Hans kliniska avslut mot HIF hemma. Att komma i den farten, skicka iva¨g bollen pa° en fo¨rstatouch och sedan fa° den va¨lplacerat i na¨t - det a¨r klass!

Kalle Dahlberg
Det är egentligen ingen specifik situation, alla målen är fina och målet mot Kalmar är absolut snyggast. Det jag kommer ihåg som tydligast är hans enorma glädje vid varje mål, det är kul med fotboll och kul att spela för Malmö FF.


Jonas Appelqvist
Överlag hans glädje. Där Emil Forsberg lite slentrianmässigt slänger ur sig att fotboll är kul att spela så syns det tydligt på AC, han älskar sporten och Malmö FF.

Pontus Kroon
Det jag minns bäst av AC 2016 är nog just glädjen. Han ser ut att ha genuint kul när han spelar fotboll och det är väldigt befriande att beskåda.

Martin Grahn
Jag minns att jag tyckt han var bra i princip hela tiden och att man känt ett lugn så fort han fått bollen

Magnus Johansson
Hans 2-0 mot AIK hemma i augusti. Egentligen inte läge för att göra mål så trängd som han var, men med ett välriktat och hårt skott avgjorde han definitivt matchen i de absoluta slutsekunderna.

Henrik Zackrisson
Målet mot HIF och hans galet hämndsugna Jokern-leende efter att ha blivit nedsparkad i träningsmatchen mot HJK.

Marcus Malmberg
Faktiskt målet i premiären mot Norrköping. Den fint avvägda yttersidan i steget.

Anton Swahn
Jag tycker att han redan i sin första allsvenska match gjorde ett bestående avtryck, och det på ett typiskt AC-vis. Initiativet och löpningen vid 1-0-målet mot Norrköping var just den typ av aktioner som MFF-mittfältet hade saknat under en tid.

John Börén
Det finns en positiv aura kring AC. Det är sällan gnäll men alltid stor glädje efter mål och segrar. En ny spelare som ger nallar till materialaren och får kollegorna att skicka påkryande videohälsningar... Jag antar att en sådan spelare är ovärderlig i ett lagbygge.

Ted Svensson
Det som står ut mest är när Anders saluterade klacken efter 1-0 i det sista Skånederbyt.


Tidigare vinnare i Årets spelare:
2010: Daniel Andersson
2011: Pontus Jansson
2012: Jiloan Hamad
2013: Magnus Eriksson
2014: Markus Rosenberg
2015: Markus Rosenberg

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2017-01-01 00:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?