Himmelrikets Fotbollsgala 2019: Årets genombrott

Himmelrikets Fotbollsgala 2019: Årets genombrott

Årets genombrott ska prisas.

De nominerade är...
Eric Larsson:
Efter förra säsongen var Eric rejält kritiserad. I år flyttades han ner som mittback och helt plötsligt var det en helt ny Eric vi fick se. Kvick i fötterna och en offensiv kraft från sin mittbackposition. Växte också som wingback och började hitta fram med inlägg igen.
Erdal Rakip:
Efter den misslyckade sejouren i Portugal kom Erdal hem men förpassades oftast till frysboxen. Men då. När alla trodde att han var ute. Då kom han in mot Dynamo Kiev och var kanske den enskilt största anledningen till en helt förändrad matchbild i andra halvlek jämfört med första.
Bonke Innocent:
Visst - Inte spelaren med minst marginaler i spelet men kanske den spelaren som hade minst antal misstag under säsongen? Oerhört trygg bollvinnare.

Och vinnaren är.....
ERIC LARSSON

Motivering:
Förra året var Andreas Vindheim en av de stora överraskningarna och från ingenstans, nåja, petade han Eric Larsson och gjorde indirekt att Eric fick mer kritik. 2019 blev revanschens år för Eric. Eric började hitta sin form och sitt självförtroende när han gick ner som en av de tre mittbackarna. Därifrån kunde han överraska med sina offensiva uppstick och fixade såväl farliga anfall som frisparkar med sina kvicka fötter.
När han sen fick chansen som wingback var han helt plötsligt en ny spelare där också. Snabb, självsäker och med inlägg på en helt ny nivå. Eric visade 2019 att han är värdig en plats i MFF.

Statistik
Allsvenskan
Spelade matcher: 25
Mål: 0
Assist: 4
Gula kort: 5
Röda kort: 0

Europa:
Spelade matcher: 11
Mål: 0
Assist: 0
Gula kort: 2
Röda kort: 0

Tidigare vinnare
Året genombrott:

2010: Ivo Pekalski
2011: Pontus Jansson
2012: Miiko Albornoz
2013: Filip Helander
2014: Isaac Kiese Thelin
2015: Franz Brorsson
2016: Mattias Svanberg
2017: Erdal Rakip
2018: Andreas Vindheim

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2020-02-09 08:10:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?