Historisk seger över BP i Svenska Cupen
En riktigt nöjd segerskytt, Omar Jawo

Så var då tävlingssäsongen igång med första omgången av tre i Svenska Cupen. Fjolårets allsvenskar BP var det som kom på besök till Skytteholms IP. Det var första gången lagen möts i tävlingssammanhang. Av två ungdomliga lag med bl.a tre Akademispelare i AFC var det hemmalaget som avgick med segern. Resultat: AFC United - BP 1 - 0 (0-0)

En riktigt bra inledning av AFC med en bra frispark tätt utanför i 10:e min som följdes upp av en nick från Juan Hervias i bra läge.
En riktigt lovande kvart var det av AFC, som höll i fram till 27:e min då Othman El Kabir tyvärr gick sönder (baksida lår?). In kom Akademispelaren Ramzy Aiga född 1998.
BP:s första riktiga målchans kom i 30:e min, en bra nick, som tur var gick den på utsidan stolpen. En ny BP chans dök upp i 33:e min med ett avslut i boxen som dock gick över målet.
Med min kvar av halvleken var det BP:s tur att få en skada. Pontus Åsbrink fick hjälpas av banan efter ett våldsamt hopslag med Josh Wicks i hemmaburen.
Luca Gerbino Polo hade en jättechans att ge AFC ledningen på tilläggstid, tyvärr gick bollen på utsidan stolpen. En bra halvlek där AFC var snäppet bättre än gästerna.

BP inledde andra halvlek bäst och i 65:e min rammade Seth Hellberg "ribbkrysset" med en kanon. Trycket från BP fortsatte och i 68:e min var det dags för ett stolpskott från nära håll efter hönsgård i hemmalaget. i 74:e min hade BP också en bra nick, dock utanför målramen.
Sista kvarten kunde AFC jämna ut spelet igen och en fin djupledslöpning av en annan akademispelare, nämligen Rinor Nushi som höll på att göra mål på Filip Rogic fina inlägg.
En AFC frispark av Jeppe Carlsson från straffområdeslinjen gick tätt över målet.
Luca Polo var framme med ett tungt distansskott, tyvärr rakt på Davor Blazevic i BP målet.

Matchen in på tilläggstid när AFC tvingar fram en hörna där akademispelaren André Österholm efter en fin dribbling hittar mittbacken Omar Jawo i Boxen. Omar trycker in segerbollen upp i nättaket bakom en chanslös BP målvakt. 1-0 och avspark och slut efter 92 min. En halvlek där BP var det lag som skapade flest målchanser.
Domarteamet med Markus Strömbergsson i spetsen skötte sig riktigt bra inför drygt 400 åskådare. Nu väntar svenska cupmästarna IF Elfsborg i nästa omgång hemma på Skytteholms IP inkommande söndag 1:a mars kl 16.00
Startelvan:
Målvakt Joshua Wicks (K) - André Österholm - Omar Jawo - Juan Hervias - Linus Smedjegården. Jesper Carlsson - Joakim Alriksson - Rinor Nushi - Filip Rogic - Othman El Kabir (27) - Luca Gerbino Polo.
Ersättare: M.v. Pilip Vaitsiakhorich - Alex Pereira - Ramzy Aiga