Hjälten: "Vi har en stor tro på det vi gör"
Simon Tibbling jublar efter att ha hoppat in och räddat Sverige kvar i U21 EM.

Hjälten: "Vi har en stor tro på det vi gör"

SvenskaFans har fått tag på hjälten från Portugal-matchen, Simon Tibbling.

Sverige stod för ännu en sensation när man i slutminuten lyckades kvittera mot Portugal. Det innebad en plats i semifinal samt att Sverige får spela OS i Rio nästa år. Trots att det skulle se ut som att Portugal skulle spela ut Sverige slog de blågula till. 

Inhopparen Simon Tibbling skulle spela den viktiga rollen som hjälte när han tråcklade till 1-1 målet. SvenskaFans.com har sökt Simon Tibbling och fått till en intervju. 
- Det var riktigt sjukt upplevelse igen. Det här laget slutar aldrig att förvåna. 

Första halvleken kontrollerade portugiserna och i den andra halvleken skulle Sverige få förra matchen. Men målen skulle komma sent i den andra halvleken trots att Sverige inte gör en höjdarmatch. 
- Vi gör väl ingen höjdarmatch direkt men vi jobbar hårt som vanligt . Det känns som att det ska bli 0-0 men då gör dom väldigt olyckligt 0-1. Vi fortsätter att jobba hårt och vi lyckas på något sätt få in en kvittering.

Målskytten som tillvardags spelar i Groningen i den holländska ligan, Simon Tibbling, inledde på bänken. Men i den 52 matchminuten skulle han entra scenen och ta för sig. 
- Det är svårt att beskriva den känslan. Det är något man drömmer om. En enorm glädje när bollen går i mål. 

Efter matchen började de sociala medierna koka. Tidningarna förberedde artiklar och förstasidor. Prateriet kom att handla om att Sverige ännu en gång slog ut Italien på ett oavgjort resultat. Precis som mot Danmark 2004 i EM hände det igår igen. Diskussionernas samtalsämne var om matchen mellan Sverige och Portugal var uppgjord, något Tibbling förnekar sett till matchbilden.
- Möjligtvis stopptidsminuterna i sådana fall, matchen var knappast uppgjord i sig. Båda lagen var ju klara och det återstod två minuter. Det är sjävklart att inget lag kände något behov av att chansa då. 

Byter vi fokus och lägger rätt kraft finns det något viktigare att prata om. U21-landslaget har nu länge haft en specialitet. En egenskap många lag efterfrågar. Att kunna vända matcher nämligen. Bragden mot Frankrike i höstas. Vändningen i premiärmatchen mot Italien. Nu Portugal i slutminuten. Vad är faktorerna till denna succé? Sammanhållning?
- Japp sammanhållning är en del såklart sen har vi en stor tro på det vi gör. Vi vet att det går oxå, det har vi visat nu i ett par matcher som du säger. 

Orubblig inställning i laget? 
- Haha, vi vet att så länge vi jobbar hårt och tror på det vi gör så kan vi slå vilket lag som helst. 

På lördag väntar Danmark i en avgörande semifinal. Danskarna har gjort det imponerande i turneringen och U21 mötte de i ett genrep precis innan mästerskapet drog igång.
- Det blir en väldigt tuff match, vi mötte dom nyligen och dom var väldigt bra då. Nu är det dock ny match nya möjligheter och vi har ett fantastiskt go i laget. 

Förutom själva spelet på plan har en annan faktor varit bidragande till U21-landslagets succé i Tjeckien. De svenska fansen har verkligen spelat rollen som nummer 12. Man hör dem ständigt sjungandes. "Vi ger aldrig upp" "Kom igen Sverige" "Du gamla du fria.." "Baffo Baffo Baffo" ...Ja det finns många ramsor som de svenska supportrarna sjunger. De ger verkligen aldrig upp på den blågula sektionen. 
- Kan inget annat än att hålla med. De är absolut fantastiska. Deras stöd är ovärdeligt!

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2015-06-25 11:50:00
Author

Fler artiklar om Sverige