Hjelmberg efter vändningen mot Valsta.
Mikael Hjelmberg Väsbys ass-tränare

Vi är inte alls med i matchens inledning. Vi blir korta i passningsspelet, förlorar duellspelet och sinnesstämningen är allmänt avslagen. Vi var inte redo för strid, säger Väsbys tränare Micke Hjelmberg.

Valsta dominerar inledningsvis och är det klart hetare laget. 2-0 ledningen efter 30 minuter är inte mycket att säga om. Mot slutet at halvleken börjar Väsby komma tillbaka in i matchen. Passningsspelet får fart, fler spelare löper och plötsligt känns en reducering inte långt borta. I matchminut 40 spelas Osman fri och blir nedriven i straffområdet. Utvisning och straff följer. Straffen räddas tyvärr av Valstas målvakt och returen skjuts över.

Vi kände att det fanns en otrolig energi i halvtid och spelarna såg verkligen fram emot utmaningen som väntade. Vi visste att vi hade både kvalitet och kraft att vända matchen. Vi skulle flytta bollen snabbare, fortsätta ha tålamod i vårt spel och vara extremt aggressiva i vår återerövring. Vi kunde inte fått bättre svar av spelarna, fortsätter Hjelmberg.

I andra halvlek är det totalt Väsbydominans. Väsby trycker ner Valsta fullständigt. Bollen flyttas snabbt, spelarna löper och reduceringen kommer efter 10 minuters spel i andra halvlek genom inbytte Bryan Massa. Kvitteringen kommer den också. Efter ett stort tryck med ett antal farliga målchanser är det återigen Bryan Massa som hittar nätet. Väsby fortsätter anfalla och inte helt oväntat kommer också ytterligare ett Väsby mål. Inbytte Daniel Ålund tar sig in i straffområdet, framspelad av den tredje inhoppare Mtaka Simba och trycker in segermålet.

Vi visar kvalitet och mental styrka i andra halvlek. Känslan var hela tiden att vi kunde vinna matchen och spelarna ska ha en stor eloge för sitt agerande i andra halvlek. De tre spelarna som kommer in i andra halvlek gör mycket bra prestationer. Avbytarna ska vara med och påverka matchen och idag gör dom verkligen det. Vi är det bättre laget över 90 minuter och vi är glada och stolta över segern. Nu ska vi fortsätta vara ödmjuka och genomföra en bra träningsvecka för att sedan mäta våra krafter mot IK Frej. Det ser vi fram emot, avslutar Hjelmberg