Grimsta IP, 2023-07-08 17:30

Brommapojkarna - Degerfors

"Hoppas att få se nyförvärv i startelvan" - inför BP vs Degerfors 

"Hoppas att få se nyförvärv i startelvan" - inför BP vs Degerfors 

På lördag är det dags för BP att ta emot Degerfors på Grimsta IP. Dags för BP att lyfta sig efter två raka derbyförluster.

Tabellåttan BP kliver in på plan med endast 2 vinster på de senaste 5 matcherna efter förlusterna mot AIK, Hammarby, och Sirius. Men i närminnet finns också bortasegrarna mot Norrköping och Kalmar. På lördag är det dags att hitta tillbaka till den formen

Gästande Degerfors hittar vi på trettonde plats i tabellen och reser till Bromma med resultatraden 0 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster.med den senaste vinsten hemma mot AIK i maj. I slutet av förra säsongen höjde sig Degerfors sig rejält och lyckades rädda kontraktet efter en 2-2 match mot Malmö i sista omgången. Formen lyckades man inte ta med sig över årsskiftet och trots att man har inlett säsongen poängmässigt lite bättre än förra säsongen men jag tror inte att Degerforsfansen firar för det. En rejäl ansträngning kommer att krävas för att upprepa samma bedrift som förra säsongen. 

Jag tror inte att den vändningen kommer mot oss på lördag. Jag kan ha skrivit samma sak inför förra matchen mot AIK, men trots liknande form så är det två lag (AIK och Degerfors) med tydligt skilda nivåer. Fortsätter BP spela som man har gjort under de senaste 10 matcherna, så ska alla 3 poäng stanna i Bromma på lördagen. 

Jag tror att vi kommer fortsätta att ha ett högt bollinnehav, precis som vi hade i förlusten mot AIK, men de ökande ytor på den offensiva tredjedelen kommer möjliggöra fler farliga chanser och slutligen fler mål för BP: 

Till lördagens match så har också det svenska transferfönstret officiellt öppnat vilket innebär att alla nyförvärv är tillgängliga för spel. För BP:s del så finns det fem nya spelare som har chansen att få spela: Hägg-Johansson, Abadid, Sulaka, Johansson, Odefalk. 

Skulle bli förvånad om Hägg-Johansson skulle starta istället för Sidklev men utöver det så finns det egentligen chans för resten att starta, eller i alla fall göra ett inhopp. Abadid & Sulaka är båda mittbackar som kan få chansen från start om både Abrahamsson och Calisir är borta igen - även om jag tycker Ackermann gjorde ett gediget jobb mot AIK. Jag gissar att Sulaka är den mest troliga att starta om någon. Rebin Sulaka kommer senast från den thailändska ligan där han blivit framröstad till ligans bästa mittback två säsonger i rad och han har samtidigt gjort 26 landskamper för Iraks landslag. Mycket spännande tillskott! 

Alexander Johansson & Wilmer Odefalk är jag inte heller emot om de skulle gå direkt in i startelvan. Allt beror på hur snabbt de kommit in i laget och hur mycket coach Engelmark & Mellberg känner att de fattar spelet som laget vill lira. Men konkurrensen är nödvändig. Trion Cosic, Vasic, Pettersson har gjort jobbet när det behövts, men har inte flugit lika fritt som man gjorde i Superettan där man öste in poäng. Jag tycker definitivt att det skulle vara intressant och vågat att vila Vasic & Cosic och starta med en trio av Odefalk - Johansson - Pettersson. Men ska man vara realistisk så är troligen 1 eller 0 av dem som vilas och att man kör vidare på trion man spelat hela säsongen. 

Jag hoppas att Ackermann får starta bredvid Leach Holm på innermittfältet. För mig så har han visat att han kan bidra mycket med sin vinnarskalle och bollsäkerhet. I en match där vi vill gå framåt och samtidigt ha mycket boll så tycker jag han kan få starta. 
 
Min önskade elva: 
Sidklev
Sulaka - Sögaard - Heggem
Jensen - Leach - Ackermann - Waker 
Pettersson - Vasic - Odefalk 

Avspark: 17:30 - Grimsta IP & Discovery+

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-07-06 16:10:42
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna