Strandvallen, 2024-04-06 17:30

Mjällby - IFK Norrköping

Hoppsan! Mjällby slog Häcken på bortaplan, det lovar inte gott för tabellens 15:e och näst sista lag!

Hoppsan! Mjällby slog Häcken på bortaplan, det lovar inte gott för tabellens 15:e och näst sista lag!

Andreas Alm har tydligen resonerat ungefär så här runt Malmömatchen. IFK har inget att göra med toppen av Allsvenskan i år vilket vi nog alla inser. Därför ville han inte parkera bussen och gå för 0-0 eller bättre resultat. Utan han tycker att IFK ska utveckla det spel som ska använda i huvuddelen av årets Allsvenska. Att sedan både Totte och Traustason inte kunde starta kunde han inte göra något åt. Detta fungerade bra en bit in i första halvlek och resten blev en tråkig historia. Nu laddar IFK


För tillfället ligger Mjällby på en 7:e plats efter en överraskande vinst på bortaplan mot Häcken med 1-0 medan IFK huserar på 15:e plats. Tittar vi på förra årets sluttabell, så hamnade Mjällby precis bakom IFK på en 10:e plats. De vill säkert uppåt som alla andra. Vad som förvånade förra året var att de endast vann 4 hemmamatcher, vilket inte är lika många som tidigare. Nu har ju IFK en ny tränare som troligtvis inte bryr sig om historia, så nu gäller det lördagens match! 

Vad har då hänt med Mjällby frå förra året? 

Nyförvärv: 
B: Jakob Kiilerich från Kolding som lån.
MF: Nicklas Röjkjaer från Fredericia.
FW: Abdoulie Manneh från Wallidan FC, Gambia.
Förluster: 
MV: Hugo Fagerberg till Nosaby IF, på lån.
B: Noah Eile åter till Malmö FF, efter lån, Jesper Merbom Adolfsson till Gefle IF och Johan Persson Åhstedt till Hässleholms IF, på lån.
MF: Ludvig Carlius till FC Helsingör, David Löfquist till Kristianstad FC, Gudmundur Baldvin Nökkvason till  Stjarnan FC, Island på lån,  Argjend Miftari till BK Olympic, Malmö på lån.
FW: Taylor Silverholt till Helsingborgs IF, Yusuf Abdulazeez till Varbergs Bois på lån, Mamudo Moro till  Skövde AIK.

Den stora skillnaden med Mjällby i år är att de förutom att fortsätta vara ett bra defensivt lag som är stabila, tuffa och svåra besegra, vill de nu också bli mer offensiva. Bäst bland de offensiva är Jacob Bergström. Bland spelarna så sticker målvakten Noel Törnqvist ut, även Imam Jagne på mittfältet som är en offensiv stjärna och lär göra bra ifrån sig i år. Nicklas Röjkjaer är en bra mittfältare som både har en bra passningsfot men han kan även driva upp bollen på egen hand. Mjällby har till skillnad från IFK haft samma tränare ett antal år.  
IFK har förhoppningsvis även lämnat Malmömatchen bakom sig och vill nog gärna vinna en match!
Det verkar som om både Totte och Traustason är tillbaka och de bör vara klara för hela matchen nu, båda två. Sedan vill jag gärna se mer av Ìsak Andri Sigurgeirsson!

Matchen verkar endast sändas på Discovery+ och TV4 Play+. Sändningen startar 17:15.
Exilsnokarna finns numera på O´Learys i Gamla Stan!
Framåt Kamrater!

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2024-04-05 17:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås