2022-11-03 21:00

Braga - Malmö FF
2 - 1

Camp Bacalhau: Hugo Larsson: Det är lättare att möta bra lag
Hugo ställer upp på en intervju på Kastrup via WhatsApp

Camp Bacalhau: Hugo Larsson: Det är lättare att möta bra lag

Om han får speltid i morgon gör Hugo Larsson sin 13e Europa-match. Ett dåligt tecken? Det känns inte så när Himmelriket får tag på honom på Kastrup.

Först Hugo, vilket tycker du är det bästa laget av alla ni mött?
- Svårt att säga, jag spelade ju inte den matchen, men jag fick höra att Braga var riktigt bra. Alla tre i gruppen har var varit riktigt bra, men måste jag säga något var Union Berlin duktiga. Men belgarna var också extremt bra.

Vad var det som gjorde Berlin särskilt svåra?
- Kanske att dom var så cyniska, dom ville inte ha så mycket boll. Men dom var väldigt svåra att komma igenom och så skickliga i sitt kontringsspel.

Någon spelare du mött som du tänkt att ”han var riktigt svår att möta”?
- Det skulle vara han tian, kaptenen hos belgarna (Teddy Teuma). Du kommer inte nära honom, fin vänsterfot. Man måste vara mer alert för att komma åt honom, litet mer på tårna. Komma litet tajtare så han inte får vända upp med sin fina vänsterfot.

Vad kan man ta med sig när man möter sämre lag, som Varberg nu senast?
- Man får mer tid, mer tid att tänka, du är förberedd när du får bollen. Klart man tar till sig en del saker, men för mig blir det ändå inte så stor skillnad. Det svåra är att man lätt faller in i det lägre tempot mot lag som inte är så bra.
- Någonstans är det lättare att möta bra lag, för att du själv och alla runtomkring dig höjer sig litet.

Spelar du från start i morgon tror du?
- Det hoppas jag! Klart jag hoppas att jag får spela. Någonstans tycker jag att jag presterat på senaste tiden, så jag tycker själv att jag förtjänar en plats. Men det är upp till tränarna att ta ut den bästa elvan, så vi får se.

Stefan Sjöström@DrSjostrom2022-11-02 19:51:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?