Ibland skiter det sig bara

Ibland skiter det sig bara

En krönika med anledning av söndagens plattfajt mot sorkarna. En ventil som kanske sår ett frö till en tanke. Perspektiv hit och perspektiv dit.

Förväntnigen. Fiaskot. Frustrationen.
I den ordningen. Det ena ger det andra. Folk säger dumma saker. Utan filter. På neandertalarnivå.
Själv missade jag att låsa hojen när jag skulle med tricken i helgen. En gammal polare kom och började snacka. Glömde helt bort låset som jag i stället tog med mig i ryggan. Cykeln var naturligtvis borta när jag kom hem. Fan vilken sopa man är alltså. Fem lax åt helvete.
Jag ville låsa cykeln. Nu blev det inte så. Ibland skiter det sig bara.

Snackade med grannen när jag kom hem. Han var också förbannad. Rabatten tar sig inte som förväntat. Fast han gjort precis som alltid förr. Det där med rätt mängd gödsel, näring och all möjlig trädgårdsindex. Jag tyckte inte det var så farligt men han var skitbesviken. Spottade och svor. Mest åt firman som sålt honom grejerna. Det måste vara deras fel.
Alltså, granngubben ville odla schyssta blomster. Nu blev det inte så. Ibland skiter det sig bara.

Lillgrabben och hans kompisar kommer in från lek på gården. De vill ha bullar. Min spetskompetens i köket. Det vet de om naturligtvis. De smickrar mig, jag bakar. Det är så det funkar. Smarta ungar. Sätter degen på rutin. Har dock i lite extra av någonting. Säger inte vad. Bara för att det i ögonblicket kändes rätt. Det skulle jag aldrig ha gjort. Deghelvetet jäser inte alls som vanligt. Kanelen är dessutom slut. Lånar av grannen. Fel märke. Fan.
Jag ville verkligen göra bästa bullarna. Nu blev det inte så. Ibland skiter det sig bara.

Hantverkaren kommer ut från porten bredvid. Hon ser förbannad ut. Vågar knappt möta hennes blick. Hon stövlar likt en galen bison rakt över gården, hoppar in i firmabilen och smäller igen dörren som vore den hennes värsta ovän. En timme senare är hon tillbaka. Lugn som ett glas vatten. Hon ser mig och ursäktar sitt beteende från nyss. Hon hade lovat kunden att vara klar innan lunch men upptäckte att hon glömt reservdelen på verkstan. Hon hatade sådant sa hon. Att inte utföra som utlovat.
Hon ville verkligen bli klar innan lunch. Nu blev det inte så. Ibland skiter det sig bara.

Arenan är tom. Trycket är saknat som den finaste av vänner. Det bästa vi upplevt sedan hösten-70 känns långt borta. Startelvan suger säger någon. Tvärtom säger en annan. Det sämsta man sett säger någon på Dickens. Domarjävel skriker en annan framför teven i Jordbro. Bara halva matchen kvar. Taktikhaveri. Bekväma lirare. Torsk. Twittertavla. Avgå alla.
Förväntningen. Fiaskot. Frustrationen. I den ordningen.
Bajen ville såklart vinna. Nu blev det inte så. Ibland skiter det sig bara.

Tommy Fagerbergtompafager@hotmail.com2020-06-24 12:14:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!