IFK Göteborg - Malmö FF 2-1
All är dåligt.

IFK Göteborg - Malmö FF 2-1

Ett svenskt klassikermöte. Ettan mot tvåan. Flest sm-guld, flest cuptitlar, tidigare landslagsspelare. Inför matchen stod båda lagen inför ett vägskäl, ytterligare en säsong för Göteborg som varit under all kritik och en säsong för Malmö FF som på sin höjd kan framstå som underkänd. Präglade matchen lagens relativa problem att göra mål och vinna matcher eller skulle det bli åka av?

Första halvlek

Matchen börjar i vanlig ordning på nya (gamla?) gamla Ullevi med snart skiner Poseidon med Joel Alme. MFF har x antal skador precis som tidigare och till den matchen har Ceesay och Pena tillkommit till skadelistan. Göteborg saknar inte någon enligt flashscore. Matchen börjar och Göteborg börjar klart bäst. Det är nära att Göteborg gör ett snabbt mål och MFF orkar inte ta sig ur pressen under första minuterna. Malmö lyckas därefter sätta lite av ett spel. Mffs första chans är en produkt av Patriots spel, skottet räddas dock.

Överlag spelar MFF rätt ok första kvarten. Ska sägas att mattan är dålig och vädret nästan sämre så det inbjuder inte nödvändigts till skönspel. Några spontana tankar efter halva första halvlek: Turay, rätt bra idag. Lewicki och Dennis funkar väl som mittbackspar. Redan efter 25 minuter börjar mattan se riktigt risig ut. Här påpekar Discovery att MFF kan spela sin tredje raka 0-0 match i allsvenskan och det skulle vara första gången i klubbens historia. Ska sägas att blåvitts första halvtimme inte är särskilt bra heller. Mest inlägg som slås bort av försvaret och slarviga passningar från Malmö som leder till kontringar. Härefter stannar spelet upp för att AC ligger ner och behöver behandling. Han verkar kunna spela vidare efter denne.

MFF spelar helt ok fotboll men har förtvivlat svårt att komma till några klara målchanser. Det är faktiskt Buya Turay som är bäst i MFF framåt i första halvlek. Kiese närmast osynlig och spelare som Zeidan och Larsson visar inte mycket framåt. Halvleken slutar oavgjort.

Andra halvlek

Inte ens en minut har gått i andra halvlek när MFF kommer till ett anfall. Det ser lite långsamt ut men Thelin hittar AC som passar till Thelin som slår till direkt och det är 1-0 till MFF!! Måltorkan är över!! Målet ger av förklarliga skäl MFF en del energi vilket är kul att se, äntligen. Spelet stannar av en aning men det framstår som att MFF fått en energi och en del knutar har löst sig. När jag skriver det så kommer ifk på en kontring och nära att omgående göra 1-1 men Berg missar. Matchen fortsätter i ett tempo. Inte högt och gå men någonstans där mellan.

Göteborg ligger mest på kontring och MFF spelar mer avvaktande efter att ha tagit ledningen. Här kommer första bytet där Buya går ut och Rieks kommer in. Matchen står lite och väger. Jag noterar att Gall är på Malmös bänk och undrar om Åge är galen nog att byta in honom. Noterbart är också att Discovery tjatar om Malmös xg ett flertal, ett sidospår är att jag hoppas innerligt att inte ledningen hänvisar till detta när säsongen ska summeras. I mitten av det här filosofiska rummet så får Göteborg några chanser att göra någonting men närmst kommer Salomonsson som skjuter utanför mål. Gustaf Norlin har sprungit otroliga mängder under matchen. I samband med en pass framåt från Göteborg så missar Lewicki den och Norlin kommer bakom.

Han snappar upp bollen och skjuter på Diawara men kan ta sin egen retur och det står helt plötsligt 1-1 i Göteborg. Det är egentligen Göteborgs första riktiga målchans på hela matchen. Inte för att Malmö haft fler men känns ändå bittert. Göteborg får frispark utanför straffområdet. Salomonsson skjuter över. Därefter ska Toivonen och Rakip in i spel. Herrarna byter av Larsson och Zeidan. Göteborg är laget som trycker på nu när det är dryg kvart kvar att spela. Därefter kommer Malmö till en chans. Efter ett långt Knudsen inkast kommer MFF till skott men Dahlberg räddar. Efterföljande hörna nickar Malmö i stolpen genom Lewicki. Göteborg kommer på kontring och får en hörna. Ola lever farligt men blir ingen straff och i samband med hörnan så nickar Göteborg in 2-1.

Tack och adjö 2022.
Här börjar Göteborg få krampkänningar. Matchen ska bevisligen bara spelas av vilket jag kan förstå. MFF får en stor chans. Toivonen missar mer eller mindre öppet mål.

Så är matchen är slut. Malmö förlorar, igen. Åge ser precis lika nere ut som jag känner mig. Som jag skrev på twitter innan idag. Resultaten 2022 har varit så usla och förväntningarna är därmed sänkta till orimligt låga nivåer. Jag förväntar mig varken mer eller mindre än dagens resultat. Uselt känns det.

Betyg:

Diawara - 2 Kan inte göra något på målen. Lite osäker i passningarna men inte underkänd.

Beijmo - 1 Osynlig och dålig.

Hadzikadunic - 1,5 Vet inte. Kan inte vara godkänt att släppa in två mål mot ifk Göteborg.

Lewicki - 1 Orsakar på egen hand chansen som leder till 1-1. Stabil i övrigt men börjar bli en del misstag nu efter comebacken för farbror Oscar.

Knudsen - 1,5 Har några långa inkast men annars osynlig.

Zeidan - 1 Helt osynlig. Har ett skott utanför men i stora drag helt borta ur matchbilden.

Larsson - 1 Har numera högre förväntningar på Hugo då jag vet att han kan så mycket bättre. Samma som Zeidan, kommer inte in i matchen.

Christiansen - 2 Har en assist till Kieses mål men i övrigt så fortsätter lagkaptenen att missa chanser.

Buya Turay - 2 En av hans bättre matcher men det är uppenbart att han spelar på fel position. Gör så gott han kan i denna matchen.

Kiese Thelin - 2 Gör mål. Typ det som är bra i matchen. Har några intressanta nedtagningar men inte mycket annat.

Sejdiu - 2,5 Kämpar som ett djur. Får inte så mycket gjort i offensiven i denna matchen men är så nyttig defensivt och springer konstant.

Avbytare:

Rieks - 1 Osynlig. Vet inte ens om han har bollen.

Toivonen, Rakip Spelare för kort tid.

Kalle Dahlberg2022-10-17 22:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?