Platinumcars Arena, 2022-09-05 19:10

IFK Norrköping - Hammarby

IFK Norrköoing - Hammarby IF Platinumcars Arena måndag 5 september 2022 19.10
Så här glad var Levi i förra årets match mot Hammarby i Norrköping för ett år sedan! Vi ser gärna ett da capo i år!

IFK Norrköoing - Hammarby IF Platinumcars Arena måndag 5 september 2022 19.10

En Intressant matchrad, Täby FK -IFK 0-2, Hammarby Talang - Täby FK 3-0 IFK- Hammarby 2-3, 0-3 och så nu ? Är IFK på dekis eller kan de överraska med Curva Nordahl i ryggen och över 11 000 biljetter sålda! Kan IFK bryta årets trista trend att släppa in 3 mål mot Bajen i varje match? Ska jag höja tempen och konstatera att Degerfors tog en poäng borta mot Häcken! Vad svarar IFK med?

Bajen har sett starka ut hela säsongen och har gjort nästan dubbelt så många mål och släppt in drygt hälften så många mål som IFK! Nu ligger de trea fyra poäng efter Häcken, så de vill nog inte tappa flera poäng mot dem, Häcken har Degerfors hemma denna omgång.

Kan Riddersholm stoppa den trista trenden och täppa till bakåt och åtminstone göra mål, för att vinna mot dem krävs det i snitt att motståndarna gör 3 mål!

Det är Malmö, Kalmar, Djurgården och Värnamo som lyckats nolla dem och inte förlora i år. Värnamo har faktiskt lyckats med konststycket att vinna båda sina matcher mot Bajen, ring Kim Hellberg! 

AIK har lyckats göra både två och tre mål på dem utan att vinna!
Bajen ligger 3:a i formtabellen medan IFK ligger riktigt risigt till på en 14:e plats, dt är bara Elfsborg och Sundsvall som uppvisar en sämre form!

Hammarbys bästa målgörare är Nahir Besara med 9 mål och Gustav Ludwigson och Abdelrahman Saidi med 8 mål.Besvara har även 8 assist med Darijan Bojanic med 6 som näst bäst.

Hur ska då IFK försvara sig mot dessa och resten av laget?
Jag misstänker att det blir följande startelva:

Jansson
Wahlqvist Egnell Lund Eriksson Eid
Ortmark Skulason Traustason
Levi Totte Sigurdsen
Bänken: Jakobsson, Ekpolo, Telo, Binaku, Salihovic, Shabani, Sema och Gudjohnsen

Sedan hoppas jag att de försvarar sig bättre än vad IFK gjorde mot Täby, alltså med bättre presspel och inte släpper fram någon lika lätt som Täby tog sig fram. Det gäller att om möjligt snuva Bajen på två poäng och helst på alla tre. Degerfors har för tillfället 5 poäng upp till IFK!
Det kommer minst 3 500 Bajenfans som också vill göra livet surt för IFK och Curva Nordahl!
När, var hur?
Måndag 5 september 2022 19.10 på Platinumcars Arena med en fylld Curva Nordahl och med reten av publiken på gång för göra det svårt för Bajenfansen att höras. Givetvis vill IFK vinna men en poäng är bättre än ingen!

Framåt Kamrater!
 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-09-04 19:10:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås