IFK Norrköping - AIK: Betyg efter 2-2
Besvikelse efter tappade poäng.

IFK Norrköping var det lag som skapade överlägset mest målchanser på ett regnigt Parken, men ändå fick man bara en poäng med sig. Det spelövertag som man hade i andra halvleken och antalet bra målchanser borde ha resulterat i fler mål. En straff för AIK i slutskedet och en utebliven straff för IFK minuterna senare innebar 2-2.

Med tanke på ett par spelarförsäljningar och några skador så var alternativen till startelvan rätt få och startelvan var ganska väntad. Närmast startelvan var nog Simon Thern, men fick en bänkplats.

IFK inledde matchen bäst och skapade flera hyggliga målchanser och var nära att ta ledningen när bollen tog i ribban efter hörna. Men istället var det AIK som tog ledningen på hörna efter uselt markeringsspel av IFK. Det var AIK:s första riktiga målchans och en situation som fick matchen att svänga. Helt plötsligt hotade gästerna allt mer och IFK tappade. Allt tyngre blev det när Totte Nyman fick kliva av skadad.

Den andra halvleken började desto bättre jämfört med hur den första slutade. Mindre än en minut in så kom kvitteringen genom Levi. Fyra minuter senare hade IFK tagit ledningen genom nick från Castegren på Haksabanovics hörna. Norrköping tog över matchen totalt och skapade mängder med bra chanser där framförallt Levi och Haksabanovic hotade. Ledningen borde ha varit ett par bollar större, men istället föll IFK tillbaka och när Gerson fick bollen på armen bjöds AIK in i matchen i och med 2-2 på efterföljande straff.
I slutminuterna skulle Castegren haft en straff med sig då han drogs ner, men det var inte första gången i år som Castegren nekats solklar straff. Antagligen en avgörande miss av domaren!

Sju raka hemmamatcher utan seger. Så dålig svit har inte IFK haft sedan år 2008...

Isak Pettersson 2
Målen Isak släppte in kan man inte lasta honom för, men samtidigt stod han inte för något speciellt heller. Räddningarna han gjorde var av den typen som han ska ta och i ärlighetens namn så testades han inte speciellt mycket.

Linus Wahlqvist 2
Ganska intetsägande i offensiven och hade skaplig koll defensivt. Varken mer eller mindre och därmed godkänd.

Filip Dagerstål 3
Lugn och trygg i försvaret och klädde av motståndet gång på gång. Den i backlinjen som kändes mest stabil och höll ihop försvaret.

Henrik Castegren 3
Hade det lite tuffare än sin mittbackskollega, speciellt i första halvleken när AIK hade en bra period, men spelade upp sig under andra halvlek. Nickade fint in 2-1 och såg länge ut att bli matchhjälte. Skulle haft straff med sig i slutminuterna.

Lars Krogh Gerson 2
Tog sig fram en hel del i offensiven i början av matchen och gjorde det bra. Synd att det inte blev mer av den varan även i andra halvleken när IFK dominerade matchen. Drog på sig en straff lite oturligt när bollen tar på armen vid hörna.

Alexander Fransson 2
Delar av matchen kändes det som att Fransson återigen var tillbaka i formsvackan. Gjorde några bra aktioner när han visade rutin med boll och hade ett farligt skott, men man bör kunna kräva mer över 90 minuter.

Eric Smith 1
Gick bort sig totalt vid 0-1 när han tappade markeringen på Goitom. Var slarvig med boll och i passningsspelet. Obefintlig i offensiven och det hade kunnat varit okej om han var bättre defensivt, vilken han inte var idag.

Isak Bergmann Johannesson 3
Överglänste övriga på mittfältet på alla sätt. Löpte massor och visade sig spelbar gång på gång. Kom till ett bra skott i första halvlek, men stoppades av en bra räddning.

Jonathan Levi (ut 90) 4
Inledde till vänster och fick ta steget in som central anfallare när Totte gick ut. I andra halvleken exploderade han och satte 1-1 och var ytterst nära att göra fler mål. Hade bland annat ett skott i stolpen och var det största offensiva hotet. Hade lekstuga när han vände bort AIK:are och var även bra i defensiven med flera bollvinster. Utses till matchens IFKare!

Christoffer Nyman (ut 36) 2
Utgick skadad med ljumskproblem. Tiden han spelade var han rätt isolerad i anfallet och det blev en anonym insats.

Sead Haksabanovic (ut 83) 4
Visade form som liknade säsongens inledning, när Sead egentligen gjorde vad han ville. Detta var assisten till 1-1 ett väldigt bra exempel på när han skapade målchansen på egen hand. Fick även en andra assist till 2-1 när han slog en fin hörna.

Inhoppare:

Simon Thern (in 36) 3
Delaktig i 1-1 när han släppte bollen till Levi som befann sig i bättre läge. Skapade en del offensivt och hade intentioner att gå framåt.