IFK Norrköping - Djurgården: 3-0 och tredje raka vinsten

IFK Norrköping - Djurgården: 3-0 och tredje raka vinsten

IFK fortsätter att imponera och tog idag tredje vinsten av tre möjliga. Detta mot regerande mästarna, som ärligt talat inte skapade mycket som hotade IFK. Peking var bättre hela matchen igenom och stod som värdiga vinnare med god marginal.

Efter promenadsegern senast mot AIK fanns det ingen anledning att ändra i startelvan och trots att det var få vilodagar mellan matcherna så var det alltså samma lag Jens Gustafsson mönstrade. Alexander Fransson saknades återigen och inte heller Pontus Almqvist och Maic Sema fanns med på bänken.

IFK började matchen bäst och tog kontroll över matchen genom bollinnehav och sättet man hotade motståndarna på. Jens pratade innan avspark om att de skulle spela sitt spel, vilken han menade att de inte riktigt gjorde mot AIK. Det blev tidigt tydligt att det var gästerna som fick anpassa sitt spel efter IFK och de stack bara upp enstaka gånger med kontringar under den första halvleken. Istället var det IFK som var vassast och ledde med 2-0 i halvtid.

Den andra halvleken började med en lite annan matchbild då gästerna var tvingade att flytta fram och fick lite mer bollinnehav i perioder. Men IFK hade full koll på läget och gästerna skapade bara någon enstaka farlig målchans. IFK däremot tog vara på chanserna och kunde utöka till 3-0 i slutet av matchen. En väldigt rättvis vinst och en stabil insats, vilket betyder att IFK Norrköping har vunnit de tre inledande matcherna. Man kan prata om motståndarnas svaga form och så vidare, men i ärlighetens namn så är det faktiskt IFK som blottat dem och varit bra! Efter åtta omgångar av förra årets säsong så hade IFK 8 poäng, i år har man alltså 9 poäng efter de första tre matcherna!


Spelarbetyg:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = mindre bra

Pettersson 3
Hade inte jättemycket att göra, men de gånger han testades så gjorde han det bra. Bland annat kom han ut och stoppade Bärkroth genom att göra sig stor och rädda med bröstet. Vi är kanske lite bortskämda med Isaks storspel, men så bra är han. Ställdes dock inte på tillräckligt stort prov för att få högre betyg, även om han snuddar vid 4an.

Gerson 2
Inledde matchen till vänster men fick kliva in centralt när Dagerstål byttes ut. Gjorde en godkänd insats i båda positionerna, men såg mest bekväm ut som mittback. Bra gjort att göra den omställningen under match, trots att han mest fått hålla till på kanterna under en längre tid. Alltid säker med bollen vid fötterna.

Dagerstål (ut 47) 2
Defensivt kändes Filip stabil, men i övrigt hände det inte mycket. Gick offensivt en gång, i övrigt sökte han Lauritsen med en kort passning nästan varje gång han hade bollen. Utbytt nästan direkt i andra halvlek på grund av att ha täckt ett skott med huvudet i den första halvleken vilket påverkade så pass mycket att han inte kunde spela vidare.

Lauritsen 5
Inledde med att slå en fin assist till 1-0 med sin långa lyftning till Totte. Följde sedan upp det med att själv sätta 2-0 på nick efter en fin hörna. Lägg till att Rasmus vann allt på huvudet i försvarsspelet och var inte sämre längs marken. Får det högsta betyget eftersom han får det att se så otroligt enkelt ut, speciellt när han knoppar in 2-0. Frågan är hur länge Rasmus blir kvar i IFK, för han har garanterat blickar på sig från större ligor. Dagens IFKare!

Castegren 2
Stabil insats hela matchen igenom och hade bra koll på Bärkroth nästan hela tiden. Bidrog till att defensiven var säker och följde med upp i anfallen en del i framförallt första halvlek. Offensiven kan bli bättre, men idag finns det ingen anledning att klaga.

Blomqvist (ut 88) 2
Inledde matchen i en roll där han följde med upp i anfallen mycket för att understödja Totte. När Thern byttes ut fick Blomqvist en mer tillbakadragen roll. Skötte båda uppgifterna på ett tillfredsställande sätt utan att sticka ut direkt. Stod för ett fint skott, men framförallt ett gott dagsverke. Snuddar vid ett högre betyg.

Smith 3
Slog en fin frispark efter kvarten spelad, som tog i utsidan av stolpen. I övrigt hade Smith mest fokus på defensiv och att hålla ihop laget, vilket han gjorde på ett bra sätt. Det kändes tryggt, vilket jag tror kan smitta av sig på övriga spelare med.

Thern (ut 60) 1
Gick inte att känna igen jämfört med de två tidigare matcherna då han stod för minst fem riktigt grova bolltapp i farliga lägen som alla hade kunnat resultera i baklängesmål om han inte blivit räddad av medspelare. Kan inte få godkänt då och även om han visade upp fint driv med bollen i ett par situationer så väger det inte upp. Byttes ut med skadekänning i höften och hade även fått behandling i halvtid.

Levi (ut 87) 3
Satte 3-0 med ett riktigt fint högerskott i slutet av matchen. Hade innan inte skapat speciellt mycket av värde förutom ett skott tätt utanför. Blandade en del fina aktioner med även en del sämre. Slog en hel del fasta situationer, men utan större framgång. Målet lyfter betyget ett snäpp.

Nyman 3
Gjorde 1-0 när han löpte ifrån sin försvarare och hann före målvakten med en elegant touch som fick bollen att segla in i mål. Var även nära att bli tvåmålsskytt, men nicken rensades undan på mållinjen. Hade också ett skott som gick tätt utanför och Totte var ett hot matchen igenom, inte bara som grovjobbare med många löpningar.

Haksabanovic 3
Inte den bästa match vi sett från Sead, men med hans nivå så innebär det att han ändå gjorde en bra match. Noterades för två assist, först en mycket fin hörna vid 2-0 och sedan vid 3-0 då han drog igång en kontring utan att någon djurgårdare hade en chans att hinna med. Hade något bra skott men i dag var det främst framspelaren vi fick se.

Inhoppare:

Telo (in 47) 2
Ett stabilt inhopp och det syntes att han gärna tar löpningarna längs kanten i offensiven. Skötte defensiven helt okej.

Bergmann Jóhannesson (in 60) 2
Löpte bra och tog sig till fina positioner. 

Ishaq (in 87)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Kusu (in 88)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Jonathan Hanell Didriksson2020-06-21 17:25:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås