Platinumcars Arena, 2024-07-08 19:00

IFK Norrköping - Djurgården

IFK Norrköping - Djurgårdens IF måndagen den 8 juli 2024 19:00 på Platinumcars Arena
Dags för ett klassikermöte igen! Inte nog med detta, det borde också bli en pappa-sonmatch!

IFK Norrköping - Djurgårdens IF måndagen den 8 juli 2024 19:00 på Platinumcars Arena

"Va fan är det frågan om?" Jag citerar Eldkvarns bassist Tony Thoréns boktitel från 2013, när det är frågan om tillståndet för IFK Norrköping idag. Laget ligger i skrivandes stund på nedflyttningsplats # 15!

När både årets EM-slutspel i fotboll närmar sig slutet och även den välbehövliga vilan för IFK-spelarna, efter vårens bedrövliga rad av resultatmässiga katastrofmatcher med 6-20 i målskillnad och 1 inspelad poäng. , Nu på kvalplatsenen till Superettan, # 14, som resultat. Det är den sämsta placeringen under den senaste sejouren i Allsvenskan som påbörjades 2011!
När det sedan samlas in påskrifter för ett extra årsmöte blir ju inte bilden klarare heller.  

Med tanke på dagens kulingvarning kan jag konstatera att det blåser runt Idrottsparken också!

Då kan jag tycka att det citatet från Tony, sitter som smäcken på IFK.

Jag kan bl.a. konstatera att det är nostalgi som gäller för laget, då det nu plötsligt är fyra spelare med från det klassiska vinnaråret 2015! Att det har gått nio sedan dess har väl ingen betydelse? Det kanske också är läge att kalla in ytterligare veteraner, Nicola Tkalcic, från min gamla klubb Smedby AIS, som lär ha gjort ett kanonmål härom sisten och Andreas Hadenius från Sylvia. Av övriga spelare som ännu är aktiva finns Alhaji Kamara i Randers, Ante Johansson i Halmstad, Linus Wahlqvist i Szczecin, Filip Dagerstål i Lech Poznan,Tesfaldet Tekie i Hammarby och Niclas Bärkroth i Örgryte. Janne Andersson har lämnat fotbollen för viktigare uppdrag.

Såg i lokaltidningen att Alm funderar på vilken målvakt av tre som ska slippa spela mot Djurgården. 
Jag kan ju tro att valet redan är klart, David Andersson lär inte  få spela mot pappa Bosses Djurgården, dels för att han inte fått spela en enda Allsvensk match hittills och knappast någon träningsmatch heller, dels för att om David skulle få stå, kan det ju bli misstankar om han skulle släppa in lika många mål  som Jansson gjort under våren, i snitt  2,7 och att han då gynnar pappans lag? Så min gissning är att Mitov Nilsson får spela med David på bänken som vanligt! Eller....Det skulle ju vara kul med en familjeduell av högsta klass!

Den andra frågan är om Jansson blir kvar, säsongen ut, eller har spelat klart i IFK? Om han blir kvar borde det betyda att Andersson lånas ut till någon superettaklubbresten av säsongen, han borde vara intresserad av att få matchträning? Mitov har väl knappast kommit hem för att sitta på bänken? 

Jag hoppas att jag har fel och att föreningen visar att man gärna släpper fram unga talanger inte bara på pappret. Det vore ju kul att se vem av Andersönerna som vinner deras duell!
Djurgården verkar som vanligt vara starka i år och belade en andraplats innan uppehållet kom.
Mot lag som båda klubbarna mött ser det ut så här:
          IFK   DIF
MFF   1-5   0-1    
MAIF  0-3  3-1
GAIS  1-0  1-0
IFKG  1-1  4-1
IFE     4-2  2-0 
BKH   2-1  3-3
AIK    2-6  0-2
HIF    1-2  0-3
BP     1-2   5-0
IKS    1-5   2-0
IFK 10 3 1 6 14-27 10
DIF 10 6 0 4 20-11 18
Största skillnaden är i insläppta mål! IFK har släppt in 145% fler mål!

Det ser ut som om det kan bli en repris på Värnamomatchen, alltså ett resultat som liknar 0-4!

Som avslutning på dagen lite antigräde på antimoset! Det har  upp isländska uppgifter om att det finns intresse bland utländsa klubbar att värva Traustason! Inget oväntat, men det återstår att se hur IFK agerar. Att ha en spelare i laget som inte vill vara där är ingen höjdare för någon!

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2024-07-07 19:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås